22 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICIIata felurile prin care poti fi un parinte toxic fara sa stii

Iata felurile prin care poti fi un parinte toxic fara sa stii

Tehnicile de parenting toxice se pot furisa in interactiunile zilnice, indiferent de cat de bune sunt intentiile tale.

Vorbesti peste copilul tau si nu cu ei
Comunicarea dintre parinte si copil poate fi complicata, mai ales atunci cand copilul tau creste si are propriile opinii. Parintii toxici sunt cunoscuti pentru faptul ca nu isi asculta copii si vorbesc peste ei.

Te pierzi in ganduri negative
Parintii au tendinta de a se pierde in propriile ganduri, iar pentru parintii toxici, acest obicei poate duce la raspunsuri negative din partea copiilor. In majoritatea cazurilor, gandurile parintilor stau la baza comportamentului negativ al copiilor. Niciun copil nu este perfect, dar parintii, in mod general, nu realizeaza cat contribuie gandurile lor la emotiile copiilor.

Nu iti controlezi propriile frustrari
Parintii se confrunta cu anumite frustrari in fiecare zi, iar recunoasterea acestora este primul pas in usurarea vietii. Parintii pot vedea cum propriile frustrai au un impact negativ asupra comportamentului copilului. Cand inveti sa iti controlezi frustrarile vei fi uimit cum se schimba comportamentul copilului tau.

Te poti trezi mai devreme pentru a pregati micul dejun si sa iti iei 5 minute din rutina ta zilnica de dimineata pentru a-ti ajuta copilul sa se incalte. In loc sa tipi la copilul tau pentru lipsa ta de planificare poti incerca sa reduci frustrarea inainte de a incepe.

Citeste si:  Ce spune IQ-ul despre abilitatile copilului?

Vorbesti urat despre partenerii lor de joaca
Orice copil va aduce acasa un prieten sau doi care te vor surprinde. Criticandu-i prietenii de joaca poti declansa un rezultat toxic. Atunci cand ii critici prietenii, copilul tau are impresia ca il critici si pe el si alegerile sale. In loc sa faci asta poti vorbi cu copilul tau si sa afli de ce sunt speciali prietenii lui.

Iti etichetezi copilul
Parintii toxici nu fac diferenta intre un copil rau si alegeri proaste. Lipsa de timp a parintilor pentru a se odihni si a reflecta ii poate face sa isi vada copiii intr-un mod negativ. Ca si rezultat ii va pune etichete, precum: lenes, problematic, egoist, ceea ce ii poate influenta pe copii sa se vada intr-un mod negativ.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: