18 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEIata de ce NU trebuie sa refolosesti sticlele de plastic! Sunt otrava...

Iata de ce NU trebuie sa refolosesti sticlele de plastic! Sunt otrava curata

Cu totii am facut asta candva, insa consecintele pot fi foarte daunatoare pentru sanatatea ta.

Majoritatea dintre noi nu ne gandim de doua ori inainte sa ne reumplem sticlele cu apa. Este ecologic si deloc daunator, nu-i asa?

Gresit! Acea sticla de plastic iti poate face mai mult rau decat bine deoarece plasticul din care sunt fabricate sticlele contine o substanta chimica, numita Bisfenol.  Aceasta substanta periculoasa se poate transfera si in apa si creeaza un mediu propice dezvoltarii de bacterii.

Aceasta substanta iti poate afecta ovulatia si creste riscul problemelor hormonale, printre care se numara si cancerul la san.

Cercetatorii au testat sticlele de apa folosite de atleti timp de o saptamana si au descoperit ca numarul de bacterii pe centimetru patrat a ajuns in medie la 900.000 de unitati. Asta inseamna ca sticlele de plastic refolosite contin mai multe bacterii si microbi decat un vas de toaleta.

Pentru a te hidrata fara a-ti pune sanatatea in pericol evita sa refolosesti sticlele de plastic. Recicleaza-le dupa fiecare folosire sau inlocuieste-le cu sticle de sticla. Nu numai ca iti aperi sanatatea, dar ajuti si mediul inconjurator.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: