19 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATECe sa faci ca sa traiesti 100 de ani

Ce sa faci ca sa traiesti 100 de ani

Ca a traiesti 100 de ani ar trebui sa respecti o serie de reguli care, dupa cum anunta un faimos realizator de emisiuni cunoscut la nivel mondial, pot sa te ajute sa atingi venerabila varsta.

Astfel, potrivit lui Dan Buettner, cunoscut realizator al faimosului post National Geographic, este nevoie de respectarea unui anumit stil de viata pentru a atinge varsta de 100 de ani.

Buettner a realizat sute de interviuri in zonele de pe Glob unde traiesc unele dintre cele mai in varsta persoane din lume si a concluzionat ca pe Pamant exista cinci zone cu caracteristici speciale undemulti oameni ajung sa traiasca 100 de ani si chiar mai bine de 100 de ani.

Aceste zone au fost numite „zone albastre” de catre Buettner si se afla in Europa, America si Asia. Stilurile de viata ale acestor oameni au fost descrise intr-o carte a lui Dan Buettner, lansata in 2008, pentru care realizatorul TV a publicat si o continuare intitulata „The Blue Zones Solution”.

In acest ultimul volum, Buettner vorbeste in special despre alimentatia centenarilor si despre o serie de alte reguli ale modului de viata care duc la varste inaintate si care, daca sunt aplicate, s-arparea ca lupta impotriva maladiilor precum diabetul, obezitatea sau bolile cardiovasculare.

Asadar, iata ce sa faci ca sa traiesti 100 de ani:

– Lisa viciilor este foarte importanta. Astfel, o comunitate de adventisti din California sustine ca longevitatea este garantata de faptul ca nu beau alcool si nu fumeaza deloc. Mai mult, evita sa consume carne si mananca foarte rar peste.

Citeste si:  Trateaza anemia in mod natural

– Evita sedentarismul.

– Legaturile familiare puternice par sa mareasca speranta de viata datorita faptului ca oameniii cu familii mari si inchegate, puternice, nu au prea des sentimentul ca ar putea sa fie intr-un adevarat pericol.

– Cina si pranzul trebuie sa fie mesele cu cele mai putine calorii iar micul dejun trebuie sa fie bogat si indestulator.

– Viata sociala bogata este iarasi un factor care favorizeaza longevitatea, avand in vedere ca ii da semne persoanei ca este „necesara” existentei pe termen lung si ca este utila intre semeni.

– Una dintre cele mai importante reguli pe care persoanele care traiesc mut par sa le respecte, este aceea de a se destinde. Astfel, se pare ca oamenii care isi rezerva timp in fiecare zi sa se relaxeze cel putin jumatate de ora, au sanse mult mai mari de a trai mai mult.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: