26 februarie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEIata cum poti scapa de stresul zilnic

Iata cum poti scapa de stresul zilnic

Studiile efectuate de cercetatori din intreaga lume au scos in evidenta o serie de modalitati prin care putem scapa de stresul cotidian.

Iata cateva metode:

Mesteca guma

Persoanele care mesteca guma in momente de stres se simt mai putin incordate si au nivelul cortizolului din saliva mai scazut cu 18 la suta.

Consuma ceai negru

Cei care au baut patru portii de ceai negru pe zi timp de sase saptamâni au fost capabili sa se elibereze mai repede de stres si au rezultat ca având niveluri mai joase de cortizol dupa un eveniment stresant, potrivit unui studiu de la University College din Londra.

Masaj

Masajul  pe scaun, timp de 15 minute, facut de doua ori pe saptamâna, poate diminua nivelul de stres, probabil prin calmarea sistemului nervos, anunta specialistii Centrului de Cercetare a Atingerii de la Universitatea de Medicina din Miami.

Scrie

Scrisul despre un eveniment stresant a scazut nivelul de stres. Asezarea sentimentelor pe hârtie organizeaza gândurile, ne ajuta sa procesam experientele neplacute si sa eliberam emotiile negative, se arata intr-un studiu, publicat in anul 2010, despre stres si modalitatile de a le face fata.

Asculta muzica

Muzica declanseaza emotiii si reduce nivelul de stres. S-a descoperit ca pacientii care asculta cântece alese de ei sunt mai putin nelinistiti inainte de operatii.Dansul pe cantecele preferate  elibereaza endrofine.

Evita citerea mail-ului

Studiul unor cercetatori de la Universitatea din California, Irvine si din armata Statelor Unite a demonstrat ca  simpla verificare a mailului i-a pus pe participanti intr-o stare constanta de alerta, pulsul indicând prezenta stresului.

Fa curatenie in casa

Treburile casnice si natura lor repetitiva poate ajuta la eliberarea tensiunii. Aspiratul, calcatul, stersul prafului sau impaturirea hainelor sunt treburi care pot intrerupe gandurile stresante. 

7 metode sa scapi de stres

Vrei sa scapi de stres? Fii stapana pe tine!

6 metode de a scapa de stres intr-un minut

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: