27 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEIata ce se intampla daca porti prea mult lentilele de contact

Iata ce se intampla daca porti prea mult lentilele de contact

Desi nu exista o poveste cunoscuta despre cineva care nu si-a scos niciodata lentilele, un caz recent sugereaza ca lucruri foarte grave se pot intampla.

O femeie avea 27 de perechi de lentile de contact in ochi, fara sa realizeze acest lucru. Aceasta poveste a fost relatata de catre trei doctori care au descoperit lentilele de contact atunci cand o pregateau pentru operatia de cataracta. „Nu am mai vazut asa ceva inainte”, declara Rupal Morjari, specialist oftalmolog.

Doctorul a ales sa vorbeasca despre acest caz deoarece a considerat ca este foarte important sa informeze alti doctori de posibilitatea pierderii lentilelor de contact,  in ochi, fara simptome imediate. Este important de stiut ca atunci cand iti lasi lentilele de contact in ochi o perioada indelungata vei intampina probleme.

Dormind cu lentilele de contact risti sa ti se infecteze ochii, este valabil chiar daca lentilele tale au fost aprobate pentru folosirea pe timpul noptii. Unele infectii pot fi inofensive,  insa altele pot sa te lase chiar si fara vedere. 25% din infectiile oftalmologice sunt cauzate de faptul ca dormi cu lentilele sau pentru ca le folosesti si dupa ce le expira perioada de valabilitate. Ochii tai ai nevoie de oxigen pentru a ramane sanatosi,

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: