22 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEGripa a bagat frica-n toata tara! Raed Arafat a facut apel catre...

Gripa a bagat frica-n toata tara! Raed Arafat a facut apel catre populatie: „Cer intelegere. Nu pot fi rezolvate toate cazurile in cinci minute”

Raed Arafat, Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), a facut apel la populatie, dupa ce gripa a pus stapanire pe Romania.

Acesta apeleaza la romani si ii roaga sa nu mai sune la 112 pentru orice raceala, sa mearga mai intai la medicul de familie.

„Presiunea pe sistemul de Urgenta este inceputa deja, chiar daca nu declaram epidemia de gripa. Presiunea incepe prin apelurile la 112, solicitarea consultarilor prin serviciul de ambulanta.

Citeste si: O femeie a murit de gripa, din cauza neglijentei medicilor care i-au refuzat internarea! La scurt timp a chemat o ambulanta acasa, unde s-a constatat decesul

Apelul nostru catre populatie este sa mearga la medicul de familie. Daca apeleaza la 112 sa inteleaga ca pentru aceste cazuri exista un rand. Nu pot fi rezolvate toate cazurile in cinci minute, exista un numar de ambulante care merg la aceste cazuri.

Citeste si: Cum sa scapi de durerile de cap fara sa iei pastile! Trucurile pe care trebuie sa le incerci

Noi folosim si sectorul privat pentru partea de consultatii, dar este un timp de asteptare. Acelasi lucru se intampla si la unitatile de primiri urgente”, a spus Raed Arafat.

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: