1 decembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăMODAGreseli pe care le faci cand iti alegi incaltamintea de vara

Greseli pe care le faci cand iti alegi incaltamintea de vara

In aceasta perioada a anului, rafturile magazinelor sunt pline cu incaltaminte de vara pentru toate gusturile. Totusi, atunci cand iti doresti sa arati bine, trebuie sa iti amintesti de sanatate si de igiena piciorului.

Noi ne-am decis sa te ajutam sa faci decizia corecta prin prezentarea unui ghid cu cele mai comune greseli pe care le fac oamenii atunci cand isi aleg pantofii pentru vremea calda.

1. Talpa este prea ingusta
Nu arata bine atunci cand talpa este prea ingusta pentru piciorul tau. In plus, asta poate contribui la deformarea articulatiilor piciorului si duce la aparitia bataturilor la degetul mare. Pantofii stramti pot cauza incarnarea unghiilor si iritarea pielii.

2. Nu iti vin bine la caputa
Cand nu iti vin bine, curbura piciorului si cea a pantofului nu se potrivesc. Ca si rezultat, piciorul nu se sprijina pe toata talpa pantofului, ci doar pe extremitati: pe calcai si pe degete. Purtarea acestor pantofi cauzeaza probleme cu circulatia sanguina si duce la formarea bataturilor, la transpiratia excesiva si la dureri de picioare.

3. Talpa e mai mare piciorul tau
Talpile excesiv de mari sunt foarte intalnite la slapii si sandalele care iti vin intre degete. Cu asemenea incaltaminte, distanta dintre varful degetelor si varful pantofului este prea mare pentru comfort. Distanta normala nu trebuie sa fie mai mare de 1 cm. Aceasta distanta este un comfortabila pentru picior. Cand distanta este prea mare, mersul devine incomod si nesigur. Ba mai mult, exista riscul de a te impiedica pe scari.

Citeste si:  Modele de balerini de sezon

4. Talpa e prea scurta
Cu sandalele, atunci cand talpa este prea scurta trebuie sa iti tii mereu incaltamintea cu degetele ca sa nu iti cada. Asta insemana ca muschii sunt incordati in permanenta. De asemenea risti sa iti scrantesti glezna si sa suferi de o accidentare neplacuta. Cand incerci pantofi noi nu uita sa te uiti la asemenea detalii.

5. Pantofii iti sunt largi
Cand pantofii iti sunt largi, singurul lucru care ii tine sa nu iti cada sunt degetele. Asadar, muschiul de la picior este suprasolicitat. Ba mai mult, purtarea acestor pantofi iti poate deforma degetele si articulatiilor. De asemenea pot aparea bataturi si dureri de genunchi/spate.

6. Pantofii iti sunt prea mari
Cand porti pantofi prea mari, de fiecare data cand ridici piciorul iti incordezi muschii care previn incaltamintea sa nu iti cada din picior. Asta te poate face cu usurinta sa te impiedici si sa cazi. Pantofii prea inalti sunt la fel de periculosi ca cei stramti.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: