25 aprilie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEFlotarile, cel mai bun exercitiu de fitness. Iata de ce!

Flotarile, cel mai bun exercitiu de fitness. Iata de ce!

Flotarile sunt probabil unele dintre cele mai bune exercitii pentru trup. Iti tonifica pieptul, muschii abdomenului, tricepsii si umerii. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa faci mereu demonstratii de forta, ci doar sa incluzi o serie de cel putin 20 de astfel de miscari in rutina zilnica.

Motive sa faci flotari

In primul rand, flotarile se pot face oriunde, nu trebuie sa mergi la sala pentru asta. In al doilea rand, tot corpul lucreaza doar ca sa mentina pozitia pentru flotari. Un alt avantaj este ca, spre deosebire de majoritatea exercitiilor, cand faci flotari este greu sa te accidentezi. Si nu in ultimul rand, trebuie sa stii ca facand flotari arzi foarte multe calorii.

Care sunt miscarile corecte

Cea mai obisnuita tehnica de a face flotari este cea in pozitia clasica. Mai exact, stai intins  cat mai drept cu putinta, cu palmele si cu varfurile picioarelor sprijinite pe podea. Palmele trebuie sa fie asezate la distanta, in dreptul umerilor.

 Contracta-ti muschii si ridica abdomenul de la sol, apoi coboara usor corpul in timp ce tii gatul si coloana vertebrala aliniate. Repeta de 10 ori aceasta miscare daca esti incepator. Daca nu esti pregatit sa faci mai multe nu este nicio rusine. O spun chiar antrenorii de fitness, care au convingerea ca flotarile se numara printre cele mai grele exercitii.

Citeste continuarea articolului pe acasa.ro 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: