15 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICIFertilizarea in vitro, pas cu pas

Fertilizarea in vitro, pas cu pas

Inrolare trafic.ro

Tehnicile de fertilizare in vitro sunt din ce in ce mai cunoscute in ultima perioada de catre cuplurile infertile, avand peste 30% sanse de reusita.
Daca pana nu demult Patrick Steptoe si Robert Edwards din Marea Britanie erau cei care au descoperit o astfel de inventie sanatoasa pentru cuplurile dornice de a avea un copil, astazi astfel de tehnici au peste 30% sanse de succes. In anul 1978, Louise Brown a fost primul copul conceput in eprubete. De atunci si pana astazi sansele de reusita ale fertilizarii in vitro au crescut la aproape 30%.
In cazul in care a trecut mai mult de un an de incercari repetate, iar cuplul nu a reusit sa obtina o sarcina este indicat sa se prezinte la medicul specialist in vederea efectuarii testelor pentru depistarea infertilitatii. In cazul in care se constata anumite probleme mai grave ale infertilitatii medicii pot recomanda demararea procedurii de fertilizare in vitro.
Fertilizarea in vitro presupune ca spermatozoizii recoltat de la tata si ovulelel de la mama se amesteca, avand loc fecundatia. In urma acestei proceduri va rezulta un embrion viabil care va fi implantat ulterior mamei.
Fiecare femeie si-a pus problema daca o asemenea procedura este dureroasa. In realitate, un astfel de lucru este destul de putin dureros. Cu toate acestea, testele, analizele si investigatiile sunt destul de lungi, putandu-le crea viitorilor parinti o stare de plictiseala. Chiar si asa, fara astfel de analize starea de sanatate a parintilor nu va putea fi evaluata. Tocmai de aceea, este indicat sa se afle inca din primele saptamani care este gradul de infertilitate al cuplului dornic de a obtine o sarcina.

CONTINUAREA PE BEBELU.RO

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: