22 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERFemeile și pokerul

Femeile și pokerul

Inrolare trafic.ro

Femeile s-au implicat dintotdeauna în jocurile de noroc, chiar dacă nu au fost la fel de vizibile ca bărbații. În ultimele decade, numărul femeilor care joacă poker profesionist a crescut, iar o listă a celor mai cunoscute jucătoare de poker cuprinde nume precum Liv Boeree, Annie Duke, Kathy Leibert, Annette Obrestadt, Maria Ho, Victoria Coren, Jennifer Harman, Vanessa Rousso, Joanne „JJ” Liu și Vanessa Selbst. Multe dintre aceste femei au folosit banii câștigați pentru a întreprinde acțiuni de caritate. Totodată, un număr tot mai mare de femei joacă poker online de plăcere, oricând în timpul liber. Iată câteva aspecte și statistici despre pokerul feminin pe care probabil nu le știai:

1 din 8 jucători de poker este femeie

Mai puțin de 10% din jucătorii de poker dintr-un cazinou sunt femei, dar numărul acestora este mai mare în pokerul online  – 1 din 3 jucători virtuali sunt femei. Acest lucru se explică prin faptul că femeile preferă să își țină genul secret sau să nu fie observate atunci când joacă.

Femeile au un alt stil de a juca în comparație cu bărbații

Dacă bărbații joacă din spirit de competitivitate, pariază în mod mai agresiv și își asumă riscuri, femeile acționează în mod diferit. Ele sunt programate genetic să fie grijulii și mai puțin agresive, de aceea ele joacă într-un stil mai conservator și caută să se mențină la un anumit nivel mai degrabă decât să își dubleze câștigurile. Totodată, femeile joacă pentru senzația de evadare din cotidian, motiv pentru care fenomenul dependenței de jocuri de noroc printre femei a escaladat în ultimii ani.

Citeste si:  Greseli pe care fiecare femeie trebuie sa le evite pentru a fi independenta financiar

Per total, femeile joacă mai bine și mai sigur

Femeile, la general vorbind, au mai mult succes decât bărbații și o medie de pierderi mai mică decât reprezentanții sexului masculin. Ele nu își asumă riscuri mari și își calculează mai atent mișcările. Tot acesta este motivul pentru care nu sunt atât de multe femei în poker, deoarece jocul în sine presupune asumarea de riscuri.

Femeile atrag sponsorizări mai ușor

Când vine vorba de poker la nivel profesionist, existența unui sponsor este vitală. Și se pare că femeilor le este mai ușor să își găsească sponsori, datorită regulii de bun-simț conform căreia o doamnă trebuie ajutată, de la a coborî din mașină până la a participa la competiții de tot felul. Pe de altă parte, societatea se așteaptă de la bărbați să se descurce singuri și tendința de a-i sponsoriza pe aceștia este mai scăzută.

Există programe de poker dedicate femeilor

Se pare că există o legătură strânsă între succesul în afaceri și succesul la poker. De aceea, există programe de sprijinire a femeilor antreprenor prin care acestea să învețe cum să joace poker. Se pare că obținerea și cultivarea abilităților de poker oferă următoarele avantaje femeilor: creșterea nivelului de încredere în propria persoană, dezvoltarea abilităților de gândire critică, exersarea gestionării situațiilor de risc în viața reală și nu doar în teorie, dezvoltarea abilităților de luare a deciziilor și încurajarea stabilirii de legături cu alte persoane în cadrul unei rețele (networking).

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: