Fasolea rosie cu orez poate fi atat garnitura la o friptura de vita cat si fel principal al mesei de pranz, precedat de o supa de rosii si urmat de un desert gustos.
Cuprins
Ingrediente pentru 4 portii
300 g fasole cu boabe rosii
4 cepe
4 cuisoare
o legatura de cimbru
150 g unt
300 g orez
6 felii de sunca
sare
piper
Mod de preparare
Se pun boabele de fasole in apa rece si peste noapte. Adoua zi se scurg si se pun intr-un vas mare. Se curata ceapa si, dac anu este prea mare se lasa intreaga, altfel se taie in patru. Cuisoarele se infig in ceapa.
Ceepe si cimbrul se pun in vas. Se adauga piper si apa rece si se fierbe. Acoperito vasul cu un capac, micsorati focul si fierbeti o ora si 30 de minute, pana cad se inmoaie fasolea. Se scoate cimbrul si cuisoarele din ceapa.
Se scurg fasolea si ceapa, se pun intr-un castron. Apa in care au fiert se pastreaza. SE prajeste orezul in unt, intr-o tigaie cu fundul gros amestecand incontinuu. Se pune apoi apa in care a fiert fasolea si se fierbe orezul , acoperit la foc mic.
Se pune restul de unt, ceapa si fasolea in orez, cu 10 minute inainte ca acesta sa fie fiert. Se amesteca si se adauga feliile de sunca. Se pune sare si piper dupa gust.
Dupa preferinte: sunca folosita poate fi putin grasa, fasolea poate fi fiarta impreuna cu un ardei iute sau poate fi data de trei ori in clocot si abia in a patra apa sa se adauge cimbrul si ceapa.
ALTE RETETE SUPER BUNE: