24 februarie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEFactori care favorizeaza polipii intestinali

Factori care favorizeaza polipii intestinali

Persoanele care sufera de polipi intestinali simt nevoia sa mearga des la toaleta si uneori au scaune cu snage. Aceste simptome pot indica prezenta polipilor la nivelul colonului, o afectiune pe cat de periculoasa pe atat de frecventa.Polipii de la nivelul colonului sunt inflamatii ale intestinului gros. Daca depasesc 2 cm in diametru provoaca simptome digestive neplacute. Desi majoritatea polipilor sunt benigni, se formeaza similar celulelor canceroase, in urma unor mutatii.

Polipii intestinali sunt cauzati de o serie de factori. Desi unii sunt controlabili, sunt alti factori impotriva carora nimeni nu poate lupta.

Vârsta. Potrivit statisticilor, majoritatea persoanelor afectate de polipi intestinali au peste 50 de ani.

Genetica. Daca rudele de gradul I au suferit de aceasta afectiune, riscul este ridicat. El se dubleaza daca mai mult de una din rudele de gradul I a suferit de polipi de colon.

Tigarile si alcoolul. Toxinele din fumul de tigara si cele rezultate din metabolizarea bauturilor alcoolice afecteaza intestinul uneori atat de mult incat acesta produce mutatii. Aceste mutatii pot deveni in timp polipi.

VEZI SI

Ce tulburari grave pot cauza energizantele amestecate cu alcool

Sedentarismul. Persoanele inactive au un risc mare de a prezenta polipi din cauza ca metabolismul este încetinit. Astfel, reziduurile toxice raman mai mult timp in colon.

Bolile intestinale. Persoanele care deja sufera de colita ulcerativa sau boala Crohn sunt predispuse la polipi.

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: