19 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERExpresii care-ti vor schimba viata in bine in 2015

Expresii care-ti vor schimba viata in bine in 2015

Inrolare trafic.ro

Chiar si scepticii sunt constienti de puterea cuvantului si putini pot nega puterea autosugestiei. Acestea exista si ne pot influenta – in bine sau in rau – propriile minti.

De noi depinde cum sa folosim cuvintele pentru a ne imbunatati starea de spirit si viata in general.

A-ti oferi exercitii mintale este deopotriva de important ca a face exercitii fizice. Iar cuvintele sunt secretul acestui „antrenament”. Cum vorbim cu altii sau cu noi insine (in gand sau cu voce tare, in unele cazuri) are un impact masiv asupra modului nostru de gandire si asupra perspectivei noastre asupra vietii – asadar, in general, asupra starii noastre de bine! Iata 15 cuvinte/expresii care pot imbunatati viata unui om daca le repeta periodic, dar fara ipocrizie, ci cu pura sinceritate.

1. „Te rog” – aceasta scurta expresie formata dintr-un pronume personal si un verb poate intari relatiile pe care le ai, aducand mai multa armonie si mai multa bunavointa in viata ta. Pana una alta, un „te rog” spus cu calm te va duce mult mai departe decat un „Fa aia” sau „Da-mi aia”.

2. „Pentru ca…” – explicatiile si, de regula, formularile care motiveaza, argumenteaza o opinie sau o cerere sunt mult mai bine primite de oameni decat solicitarile sau situatiile carora nu le se stie sensul. Pentru a primi ceea ce-ti doresti, pentru a comunica mai bine cu oamenii si a primi raspunsuri favorabile este indicat sa explici de ce vrei sau nu vrei un anumit lucru. Asadar, cu calm si cordialitate nu exita sa folosesti „pentru ca…”.

3. „Multumesc!” – ce te costa sa spui „Multumesc!” cand gasesti cafeaua facuta sau cand un coleg iti da o foaie scoasa la imprimanta? Acest cuvant poate, cu adevarat, sa faca minuni!

4. „Pot sa te ajut?” – ajutorul in adevarata lui esenta este baza inrtegii societati in care traim, de la mediul de serviciu la cel familial si la cel relational. Odata ce uitam sa oferim o mana de ajutor, intervine izolarea individului si, implicit, nefericirea lui.

5. „Ma poti ajuta cu…?” – si a cere ajutor are o greutate semnificativa in relatiile interumane. Cand un om recunoaste faptul ca are nevoie de ajutor este vazut cu mai multa bunatate de cei din jur si-si atrage, chiar si involuntar, atitudini pozitive.

6. „Imi pare rau” – trebuie sa invatam sa ne cerem scuze cu sinceritate atunci cand o dam in bara.

7. „Nu” – trebuie sa invatam sa refuzam. Multe persoane ajung sa spuna ca sunt prea ocupate, ca jobul le mananca toata energia, le erodeaza relatiile si ii face nefericiti tocmai pentru ca nu stiu sa spuna „nu” atunci cand trebuie. Totusi, tineti cont! Orice refuz, orice „nu” trebuie argumentat, trebuie urmat de „pentru ca…” pentru a putea fi acceptat.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: