19 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEEfectele vinului rosu asupra sanatatii

Efectele vinului rosu asupra sanatatii

Inrolare trafic.ro

Efectele vinului rosu asupra sanatatii sunt cunoscute de mult timp de catre expertii in nutritie si frumusete. Efectele vinului rosu asupra sanatatii sunt unele dintre cele mai benefice, in primul rand datorita proprietatilor antioxidante existente ale acestuia.

Pe langa efetele asupra sanatatii insa, vinul rosu are si o serie de alte beneficii asupra frumusetii

Efectele vinului rosu asupra sanatatii

– Antioxidantii care se gasesc in vinul rosu dau pielii un efect de stralucire. Tocmai de aceea in unele saloane de cosmetica se foloseste vin rosu pentru realizarea unor masti faciale.

– Vinul rosu are proprietati antiinflamatorii datorita antioxidantului reservatrol. Acest antioxidant are efect benefic si asupra creierului, prevenind boli precum dementa.

– Vinul rosu are un efect benefic si asupra glicemiei din sange. Acelasi antioxidant mentionat mai sus poate sa stimuleze secretia de insulina care la randul ei reduce nivelul de glucoza din sange. Asadar, consumul de vin rosu poate preveni aparitia diabetului de tip II.

– Vinul rosu ajuta la mentinerea sanatatii dintilor datorita fatpului ca actioneaza asupra gingiilor cu ajutorul polifenolului pe care il contine. Totodata, are efecte benefice asupra smaltului.

– Vinul rosu previne raceala datorita unor componente chimice pe care le contine, dupa cum arata ultimele studii medicale.

– Alte studii medicale arata ca componenta quercetina din vinul rosu poate sa previna cancerul la plamani si poate sa scada riscul aparitiei cancerului la san.

– Pe langa aceste efecte ale vinului rosu asupra sanatatii se patre totodata ca un consum moderat poate sa duca la prelungirea vietii, un somn mult mai bun si mai linisitit si totodata la scaderea colesterolului din sange.

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: