22 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEEfectele infricosatoare ale tatuajelor! Ce trebuie sa stii inainte sa-ti faci un...

Efectele infricosatoare ale tatuajelor! Ce trebuie sa stii inainte sa-ti faci un desen permanent

Inainte erau intalnite doar la puscariasi, criminali, mafioti, insa in ziua de astazi tot mai multe au cel putin un tatuaj.

Inainte sa-ti faci programare la salonul de tatuaje trebuie sa iei in considerare faptul ca multe dintre culori contin metale grele, cum ar fi mercur, plumb, arsenic, beriliu si crom.

Cerneala rosie contine cadmiu si oxid de fier. Aceste metale ofera permanenta culorilor, insa sunt in stransa legatura cu cancerul, defectele la nastere, reactii alergice si diferite efecte secundare infricosatoare.

RMN
Pacientii tatuati care si-au facut un RMN au suferit arsuri de gradul I din cauza metalelor din tatuaje.Studiile publicate arata ca unele culori folosite pentru tatuaj contin pigmenti folositi pentru imprimanta sau in vopseaua de masini.

Acestea dauneaza organelor sau tesuturilor. Majoritatea substantelor gasite in cerneala de tatuaj pot cauza serioase pagube.

Mercurul iti poate afecta creierul si sistemul nervos, ceea ce duce la probleme de ordin psihologice. Plumbul dauneaza organelor si tesuturilor, afecteaza inima, oasele, intestinele, rinichii si sistemul reproducator.

Beriliu este cancerigen si este asociat cu o boala fatala de plamani numita boala beriliului cronic. Arsenicul este alt ingredient des intalnit care afecteaza cromozomii.

O dieta sanatoasa poate inversa efectele.

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: