25 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăMACHIAJE nevoie sa iti arunci produsele de machiaj dupa o raceala?

E nevoie sa iti arunci produsele de machiaj dupa o raceala?

Ce poti face daca nu vrei sa te desparti de rujul tau preferat de editie limitata? Cand te simti rau, putin machiaj te poate ajuta sa te simti mai bine, insa contaminarea produselor tale cu germeni poate fi o problema.

Inseamna asta ca trebuie sa ne aruncam produsele preferate? Nu neaparat.

Conform microbiologistului Philip Tierno, germenii pot ramane pe ruj, pensule si trusa de machiaj, insa bacteria care s-a raspandit pe ele este improbabil sa te imbolnaveasca din nou. „Virusurile de raceala si gripa nu rezista mult pe obiecte inanimate. De asemenea, dupa 10 zile de la raceala dezvolti anticorpi la organismul respectiv, asa ca nu te poate infesta din nou.

Totusi este o idee buna sa iti dezinfectezi produsele de machiaj, pensulele si bureteii inainte sa le refolosesti. Sterge-le cu un antiseptic sau un servetel cu alcool care te poate ajuta sa omori virusurile ramase. „Actiunea de frecare poate omori virusul fara alte produse.”, spune Philip Tierno.

Majoritatea produselor de machiaj au in continutul lor ingrediente antimicrobiale care controleaza dezvoltarea germenilor, insa au un termen de valabilitate de 1-2 ani asa ca arunca-ti produsele care au inceput sa isi schimbe textura, culoarea sau mirosul.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: