19 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEDr. Oz a renuntat definitiv la cafea! Vezi cu ce a inlocuit-o...

Dr. Oz a renuntat definitiv la cafea! Vezi cu ce a inlocuit-o si de ce a decis sa nu mai consume

Dr. Oz a renuntat la cafea si a ales sa o inlocuiasca cu ceai verde, o alta bautura care contine cofeina, insa este mult mai sanatoasa.

Ceaiul verde poate preveni aparitia mai multor tipuri de cancer si are efect anti-depresiv.

Cele doua motive pentru care Dr. Oz a renuntat la cafea:

– tremuratul mainilor

– nevoia imediata de a merge la baie

Iata de ce este bine sa consumi ceai verde in locul mult indragitei cafele:

„Ceaiul verde conține cofeină care stimulează activitatea cerebrala si are un ușor efect protector împotriva demenței, însă spre deosebire de cafea, ceaiul verde are efect anxiolitic, adică stimulează capacitatea de concentrare fără să provoace iritabilitate, anxietate. Se spune despre ceaiul verde că a fost introdus în alimentația chinezilor atunci când călugării au observat că atunci când îl consumă se pot concentra și medita mai bine”, a explicat Alice Popescu, medic primar medicină generala.

„Mai multe studii au arătat că ceaiul verde poate preveni apariția mai multor tipuri de cancer, printre care cancerul de sân, de prostată și colorectal. Efectul anti-cancerigen se datorează antioxidanților puternici pe care îi conține. Cum stresul oxidativ este una din cauzele îmbătrânirii și îmbolnăvirii, putem spune că ceaiul verde protejează împotriva cancerului și încetinește procesul de îmbătrânire”, a adaugat medicul Alice Popescu, potrivit despre-sanatate.info.

Citeste si:  Legatura incredibila intre sport si alcool!

„S-a mai menționat și un efect de echilibrare al colesterolului și al trigliceridelor și un ușor efect protector față de riscul de diabet de tip 2”, a completat specialistul.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: