22 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERDovada ca lumea este plina de stereotipuri

Dovada ca lumea este plina de stereotipuri

Stiinta nu inceteaza niciodata sa exploreze lumea si este intotdeauna gata sa ne surprinda cu descoperiri neasteptate.

Noi am colectat cele mai interesante date recente din diferite domenii ale stiintei pe care poate nu le stiti.

1. Cantecele balenelor suna ca jazz-ul

Cercetatorii de la Universitatea din California, Merced, au dezvoltat o metoda speciala de analiza si comparare a diferitelor sunete – de la discursul uman la sunetul tunetului.

Rezultatele anchetei au aratat ca limba balenelor are o structura similara cu cea a muzicii jazz. Și sunetul de tunet este similar cu sunetul simfoniilor clasice.

2. Oamenii de stiinta au descoperit cea mai atractiva parte a corpului feminin

Un grup de oameni de stiinta europeni au aflat ca nivelul de atentie acordat unei femei depinde de cat de mult isi arcuieste spatele.

In timpul experimentului, oamenii de stiinta au aratat modele 3D de corpuri de sex feminin pentru o audienta masculina si au urmat reactia ochilor lor. Curba spatelui parea a fi cel mai atractiv loc.

3. Oasele pot fi facute din polietilena

Cercetatorii rusi de la Universitatea Nationala de Știinta si Tehnologie au creat un material care poate fi folosit pentru a obtine proteze osoase, articulare si musculare sigure si durabile. Este greu de crezut, dar polietilena care este asociata in mod normal cu sacii de cumparaturi dintr-un supermarket poate servi drept material pentru cele mai bune proteze.

Citeste si:  Jeremy Clarkson, trimis la sanatoriu

4. Pasarile lucreaza ca si „bone” si se asteapta sa primeasca o mostenire

Oamenii de stiinta au observat ca unele pasari monogame ajuta alte pasari sa aiba grija de copiii lor, in loc sa aiba propriile lor pasarele. Ei o fac pentru ca doresc sa obtina o mostenire: atunci cand puii cresc, isi parasesc cuibul in cautarea unei noi locuinte, iar drepturile pentru teritoriul abandonat revin \”dadacelor\”. Se pare ca pasarile stiu ceva despre crearea relatiilor de afaceri.

5. Masini si motociclete zburatoare

Scorpion-3, o motocicleta zburatoare, este deja folosita de politistii din Dubai. Urmatorul pas este o masina zburatoare care poate decola si ateriza pe verticala. Speram ca pe aceasta cale putem scapa de trafic.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: