21 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEDormitul pe spate in timpul sarcinii creste riscul de deces la nastere

Dormitul pe spate in timpul sarcinii creste riscul de deces la nastere

Inrolare trafic.ro

Cele mai recente studii arata ca pozitia pe care o ia femeia insarcinata in somn poate afecta semnificativ bebelusul. Oamenii de stiinta din Sydney au descoperit, de altfel, ca dormitul pe spate al gravidei creste riscul ca micutul sa se nasca mort.

Un studiu efectuat de cercetatorii de la Royal Prince Alfred Hospital din Sydney, intitulat Sydney Stillbirth Study, arata ca femeile care dorm pe spate in timpul sarcinii prezinta de sase ori mai multe riscuri de a naste copii morti.

Dr. Adrienne Gordon, neonatolog la Royal Prince Alfred Hospital, a analizat datele culese pe parcursul a cinci ani de cercetare de la 295 de femei insarcinate din opt spitale de pe teritoriul Australiei.

Concluziile raportului Sydney Stillbirth Study arata ca exista de sase ori mai multe riscuri ca micutul sa se nasca mort daca femeia a dormit in timpul sarcinii pe spate. Dr. Gordon sustine ca fenomenul este cauzat, in mare parte, de faptul ca pozitia nu permite buna circulatie a sangelul din corpul mamei la cel al fatului.
Potrivit directorului Stillbirth Foundation Australia, Emma McLeod, studiul lui Gordon este foarte important pentru ca a vizat doar femeile care intrasera deja in a 32-a luna de sarcina.

6 metode de a scapa de stres intr-un minut

Cea mai grava forma de migrena si cea mai simpla solutie a ei

In aceasta ultima etapa a sarcinii au loc cele mai frecvente decese la nastere in randul babelusilor. Aproximativ 40% din copiii morti la nastere sunt nascuti dupa 32 de saptamani de sarcina, desi in toate analizele aratasera pana atunci ca sunt perfect sanatosi, a atras atentia Emma McLeod.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: