Search for content, post, videos

Dieta Anei Aslan! Ce manca aceasta si care erau regulile ei in ceea ce priveste regimul alimentar

Ana Aslan, care a ramas in istorie pentru numeroasele produse pe care le-a creat in cadrul Institului de Geriatrie, a trait 92 de ani, iar acest lucru a fost posibil, fara doar si poate, gratie stilului de viata sanatos pe care l-a dus.

Ana Aslan era invatata sa manance corect, la ore fixe si din alimentatia ei faceau parte alimente sanatoase, naturale.

“Totul trebuie sa fie cat mai natural, trebuie evitate alimentele din conserva. Alimentatia trebuie sa aduca in mod natural ceea ce are nevoie organismul. Fara substante inutile.” Multe legume, multe fructe si, bineinteles, multa miscare.

Normal, o zi a unui pacient, din punct de vedere al alimentatiei trebuie sa arate asa: micul dejun, gustare, pranz (Profesoara lua pranzul la maxim 13:30), gustare, cina (la 18:00 – 19:00).
La capitolul carne avea un fel de podium: carnea de vaca, pestele, pasarea, miel/oaie, porc. Dar porcul nu prea il recomanda. Apoi recomanda ficatul, limba, in general carne de la animalele care se hranesc, la randul lor, mai curat. Si, atentie, toate rasol! Cateodata, merg si facute le cuptor.

Avea si mancaruri preferate: supa de vita clara, cu crutoane, patrunjel si piper, crap pe varza murata, pana de somn, rasol de salau cu lamaie, sarmalute fara orez, pilaf de pasare, curcan, ciuperci cu cascaval la cuptpr. Si avea si o slabiciune dulce: ii placea tortul “Buturuga”, facut in casa. ‘Daca primea vreun tort de cofetarie… il facea cadou, nu il manca.”, declara dr. farmacist Speranta Prada, presedintele Fundatiei “Ana Aslan”.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *