Search for content, post, videos

De ce slabim doar in anumite zone ale corpului

Tii cura de slabire si chiar faci si sport, dar nu reusesti sa dai jos burtica, in schimb marimea bustului a scazut? Motivul: niciun om nu slabeste uniform, iar a slabi „programat pe zone” este extraordinar de dificil.

 

Multe persoane constata, in timpul unei cure de slabire, ca pe alocuri dau jos grasime, iar in alte zone nu reusesc sa infranga un centimetru de tesut adipos. Nutritionistii si specialistii in fitness atrag atentia ca nu trebuie sa avem pretentia sa slabim uniform.

 

Mai mult, daca – spre exemplu – ne punem in minte sa slabim intr-o anumita zona a corpului, cum ar fi in zona coapselor, pentru a obtine acest rezultat este necesara o combinatie prestabilita de regim alimentar si sport. Iar de la aceasta combinatie nu trebuie sa faci rabat ca sa slabesti in zona unde vrei tu, exercitiile fizice fiind esentiale.

 

Exista, de altfel, cazuri fericite – nu chiar atat de putine la numar – in care femeile au reusit sa slabeasca, sa dea tesutul adipos jos, insa si-au mentinut rotunjimile posteriorului pentru ca au compensat grasimea de pe fesieri cu acumularea de masa musculara in zona, cu ajutorul exercitiilor la sala.

 

Dar unde slabeste o femeie inainte de toate? Ei bine, cel mai adesea, o femeie care recurge la o cura de slabire, indiferent daca este una drastica sau echilibrata nutrional, ea va pierde din circumferinta bustului. Motivul? Tesutul adipos din zona sanilor este primul care se duce in procesul de slabire, chiar daca din talie, spre exemplu, nu a scazut niciun centimetru.

 

Pe de alta parte, Mama Natura s-a asigura ca, in anumite zone, femeile sa slabeasca mai greu. Cum femeile sunt programate genetic sa conceapa si sa dea nastere copiilor, tesutul adipos din zona soldurilor si a fundului este mai greu de dat jos decat cel de la nivelul abdomenului sau al picioarelor, tocmai pentru este conceput genetic cu rol de protectie a cavitatii pelviene.

 

Din acest motiv, pentru a scapa de grasimea acumulata in zona soldurilor si a fundului este mai dificil decat a diminua tesutul adipos de la nivelul abdomenului. Astfel ca este foarte posibil ca o femeie care tine un regim alimentar sanatos si merge la sala sa-si defineasca, mai intai, abdomenul, chiar din primele trei luni (depinde de cate kilograme a avut in plus), dar sa fie necesara o perioada mai mare de timp, de cura si de sport, pentru a finisa si soldurile si fundul.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *