15 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăDIETEDiete uitate de timp: cura de slabire cu alcool si shoturi de...

Diete uitate de timp: cura de slabire cu alcool si shoturi de sofran fac minuni

Inrolare trafic.ro

Silueta este una dintre preocuparile principale ale femeilor de cateva decenii bune incoace, chiar daca in urma cu mai multi ani idealul feminin era cel voluptos, considerat chiar dolofan astazi. Dar care sunt dietele uitate de timp folosite de femei in trecut?

 

Daca regimurile de slabire de astazi inspaimanta nutritionistii si medicii, o privire asupra dietelor timpurilor trecute arata ca cele mai bizare au aparut inca din anii ’60.

 

Printre acestea se numara dieta „baby formula”. Aceasta implica o bautura facuta dintr-un produs numit Metrecal, destinat in initial copiilor, motiv pentru care a primit numele de dieta „baby formula”. „A fost o frenezie cu Metrecal. A devenit un adevarat curent in aria dietelor”, povesteste Susan Yager, autor al cartii „The Hundred Year Diet”, potrivit today.com. Atat de celebru devenise Metrecalul incat, in sala de mese de la Casa Alba, in anii ’60, se servea un pranz special: un shake format din 40 de mililitri de rom, praf Metrecal si nucsoara.

 

Un alt regim al vremurilor trecute este acela pe baza de sofran. Practic, femeile beau aproximativ 100 de mililitri de ulei de sofranel inainte de fiecare asa.

 

Un regim cu adevarat cutremurator este cel creat de un medic din Brooklyn. Irwin Maxwell Stillman recomanda o cura de slabire care presupunea a manca doar 220 de grame de carne pe zi… si atat. Dieta lui era clasificata „regim de alimentatie de semi-infometare”.

 

Citeste si:  Cum scapi de pielea lasata de pe brate - VIDEO

O alta cura de slabire care s-a impus in secolul trecut a fost cea pe baza de alcool. Trendul a prins avant odata cu lansarea cartii „The Drinking Man’s Diet”. Regula era urmatoarea: atata timp cat nu pui niciun carbohidrat in gura, poti bea cat vrei. Regimul era foarte popular mai ales in randul barbatilor.

 

Tot in anii ’60 au aparut si pastilele de slabit pe baza de derivati din amfetamina, interzise si scoase de la comercializarea legala in multe tari europene, inclusiv in Romania.

 

Daca aceste regimuri de slabit s-au pierdut odata cu vremea, una a ramas insa si este foarte populara si asta: stilul Weight Watchers. Pe vremuri se numea „Overeaters Anonymous”.

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: