22 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăDIETEDieta de opt ore. Te poate scapă de 4 kilograme în 7...

Dieta de opt ore. Te poate scapă de 4 kilograme în 7 zile

Inrolare trafic.ro

Ultimele studii în materie de slăbit arată că există anumite perioade ale zilei în care organismul nostru consumă și elimină anumite substanțe în perioade ale zilei bine definite.

Această teorie a fost lansată de doi scriitori din SUA care susțin că oamenii pot slăbi mâncând orice doresc, atâta timp cât fac acest lucru într-un anumit interval orar.

Astfel, teoria susține că putem pierde 4,5 kilograme într-o săptămână și până la 10 kilograme în șase săptămâni dacă mâncăm doar între 9 dimineața și 5 seara sau de la 11 dimineața la 7 seara. Autorii cărții sunt David Zinczenko și Peter Moore și susțin că mâncatul la ore nepotrivite sunt principalele cauze ale obezității și ale bolilor de inimă și diabetului, cel puțin în SUA.

„Corpurile noastre nu pot procesa mâncarea pe care o consumăm (în afara orelor recomandate), iar acele calorii ajung acolo unde n-ar trebui – în jurul burții și al fundului”, spun cei doi doctori, bazându-se pe teoria evoluționistă potrivit căreia bărbații și femeile au fost programați genetic să stocheze grăsime în acele zone pentru a avea un depozit de energie în caz de urgență.

„Apariția luminii artificiale a dus și la extinderea artificială a perioadei în care mâncăm. Ritmurile noastre circadiene sunt dotate cu un semn „stop” natural și ne lovim de acest semn aproape în fiecare zi. Intervalul nostru extins distruge starea bună a sistemului digestiv și intervine în hormonii și enzimele care îl conduc”, susțin cei doi.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: