Postul poate fi o perioada dificila pentru pasionatii de dulciuri. Reteta propusa astazi te va face sa treci cu bine peste post, este un deliciu si vei vrea sa o consumi pe tot parcursul anului.
Budinca de gris cu dulceata
Toata lumea a mancat gris macar o data in viata, cel mai adesea preparat de bunica. Acesta avea un gust extraordinar, pe cat de simplu pe atat de delicios.
Daca tot ne aflam in perioada de post, merita sa incercati aceasta reteta de budinca cu gris.
Ingrediente:
– 50 de grame de gris
– 300 ml de apa sau lapte vegetal
– un sfert de lingurita de sare
– o lingurita de zahar
– o dulceata/gem (la alegere);
Mod de preparare:
– punem intr-o craticioara zaharul, sarea si apa si se lasa la fiert.
– atunci cad apa incepe sa clocoteasca, se adauga grisul treptat si se amesteca, cu un tel, pentru a evita formarea cocoloaselor.
– se lasa totul la fiert timp de 5 minute, in timp ce se amesteca in continuare.
– se da la o parte de pe foc, se rastoarna continutul intr-un bol, se pune dulceata peste se se serveste.