22 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăDIETEDescoperire alarmanta despre obezitate

Descoperire alarmanta despre obezitate

Studiile recente arata un lucru cu adevarat socant, persoanele care stau in compania oamenilor cu surplus de greutate se vor ingrasa si ele.

Oamenii de stiinta din California sustin ca obezitatea este contagioasa si, din pacate, studiile au aratat ca au dreptate.

Un studiu la care au participat peste 1100 de copii si familiile lor vine cu rezultate alarmante. 25% dintre adolescenti si 75% dintre parinti au fost diagnosticati cu obezitate.

In momentul in care a fost analizat mediul social, obiceiurile de zi cu zi si alti factori, specialistii au descoperit ca acei copii ai caror parinti lucrau alaturi de persoane supraponderale erau mai predispusi sa se ingrase. Modul de a relationa si a-si influenta obiceiurile alimentare sunt principalele motive care duc la acest lucru.

Cercetatorii au mai descoperit ca persoanele obeze ii ajuta si pe cei din jur sa se ingrase.

„Daca e sa mananci cu un prieten care are deja cateva kilograme bune in plus, vei alege, probabil, sa mananci acelasi lucru ca si el, iar acest lucru duce, pana la urma, la acumularea propriilor kilograme in exces.”, spun cercetatorii.

Harvard a facut progrese in ceea ce priveste teoria ca obezitatea se ia de la o persoana la alta. Ei au analizat un grup de 12000 de persoane timp de 32 de ani si au ajuns la concluzia ca daca un cunoscut de ingrasa, ai sanse peste 50% sa te ingrasi si tu.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: