2 octombrie , 2023

Ultimele articole

AcasăSANATATEDependenta de alcool si dragostea, percepute LA FEL de creier. Afla de...

Dependenta de alcool si dragostea, percepute LA FEL de creier. Afla de ce

Cercetari recente au scos la iveala faptul ca dragostea,. sentimentul in sine, este perceput de creierul uman la fel ca si dependenta de alcool.

Rezultatele au fost obrinute in urma unui amplu studiu care a avut loc in Statele Unite ale Americii iar concluziile sunt cu adevarat incredibile.

Asadar, avand in vedere ca dragostea este la fel ca si dependenta de alcool, se explica, sustin cercetatorii, de ce persoanelor le este greu sa se acomodeze atunci cand ies dintr-o relatie suferind.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii au scanat creierul unui grup de voluntari, care trecusera printr-o despartire, in timp ce li s-au aratat fotografii cu fostul partener de viata.
Astfel, s-a observat ca la nivelul creierului s-au activat regiunile care raspund de recompensa, dependenta de alcool, tutun sau stupefiante.

Dragostea este ca un viciu. O dependenta puternica, dar minunata, cand lucrurile merg bine, si de-a dreptul ingrozitoare atunci cand lucrurile nu merg intr-o directie buna, explica autorul studiului, antropologul Helen E. Fisher.

In cadrul studiului, cei 15 voluntari ale caror creiere au fost scanate, 10 femei si 5 barbati, avusesera o relatie de aproximativ doi ani si trecusera circa doua luni de cand aceasta luase sfarsit. Subiectii au marturisit ca isi petrec peste 85% din timp gandindu-se la fostul partener.

Mai mult, studiul a mai scos la iveala faptul ca barbatii sunt afectati psihic de calitatea relatiei amoroase pe care o au, in timp ce femeile doar de existenta sau lipsa acesteia. Este si motivul pentru care tinerele femei sunt mai predispuse catre depresie atunci cand o relatie se sfarseste.

Potrivit unui studiu al specialistilor de la Universitatea Wake Forest din Carolina de Nord, barbatii sufera mai mult decat reprezentantele sexului slab atunci cand se despart de o persoana draga.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: