Profita din plin de zilele de toamna, in care gasesti tot felul legume in piete si gateste vinete evantai, umplute cu mozzarella, rosii si busuioc, ce sunt extrem de delicioase si gustoase.
Ai nevoie de:
– patru vinete medii
– 200 ml de suc de rosii
– 3-4 rosii
– frunze de busuioc
– 150 de grame de mozzarella
– doi catei de usturoi
– trei linguri de ulei de masline
– 100 de grame de pesmet
– patru linguri de parmezan ras
– oregano
– sare
– piper
Mod de preparare:
Spala bine vinetele si taie-le felii, insa ai grija sa nu se desprinda de cotor.
Toarna sosul de rosii intr-o tava incapatoare, dupa care adauga vinetele taiate, iar mai apoi adauga, printre ele, felii de rosii si mozzarella, dar si frunze de busuioc.
Citeste si: Slabeste inteligent! Cocktail-urile delicioase ce te vor ajuta sa scapi de kilogramele in plus
Presara sare, piper, oregano, dar si usturoiul taiat felii subtiri si ulei de masline, dupa care infasoara tava in folie de aluminiu si da-o la cuptor timp de 50-60 de minute, pana la 180 de grade.
Cand s-au patruns bine, scoate vinetele din cuptor, iar mai apoi presara peste ele parmezan, sare si piper. Mai lasa-le la cuptor cinci minute, ca sa se rumeneasca.