16 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERDecoreaza-ti apartamentul cu plante care reduc poluarea

Decoreaza-ti apartamentul cu plante care reduc poluarea

Inrolare trafic.ro

Plantele au un rol deosebit in purificarea aerului din locuinta, motiv pentru care iti vom dezvalui care sunt cele mai eficiente plante de apartament, precum si locul ideal unde va trebui sa le amplasezi,
pentru efectul dorit.

In locul de fumat
Daca in casa sau biroul tau se fumeaza, achizitioneaza-ti de urgenta un filodendron sau o iedera englezeasca, care pot face minuni. Filodendronul absoarbe pana la 80% din formolul rezultat din fumat, fiind o substanta cancerigena.

In birou si in camera de zi
Opteaza pentru un cactus, pe care sa il asezi langa monitorul calculatorului sau langa televizor, deoarece absoarbe undele nocive emise de acestea. Formaldehida, despre care se spune ca ar fi cancerigena, se gaseste si in materialele din care sunt confectionate canapelele si mochetele, asa ca poti plasa ghivece cu filodendron in apropierea acestora.

In dormitor
Pentru camerele pe care le incalzesti cu lemne sau gaze este indicat sa profiti de beneficiile pe care ti le poate oferi planta-paianjen, care este printre primele trei plante de interior ce sunt cunoscute pentru eficienta lor in indepartarea aldehidei formice din aer.

Ea va reusi sa absoarba carbonul emis de sursele de incalzire. De asemenea poti opta si pentru feriga, care elimina poluantii si sporeste umiditatea din aer, motiv pentru care este indicata amplasarea ei in dormitor, in special pentru cei care se confrunta cu probleme de respiratie.

Citeste si:  Cum şi-a cerut Virgil Ianţu iubita în căsătorie, deși nu au ajuns în fața altarului

 

In bucatarie Iedera englezeasca poate sa absoarba peste 90% din benzen, o substanta toxica ce poate avea efecte negative asupra sanatatii. Fii atent unde o amplasezi pentru ca frunzele proaspete pot crea iritatii cutanate, deoarece este la fel de toxica ca iedera de gradina

In orice incapere Azaleea absoarbe amoniacul degajat de diverse substante de curatat, pe care le folosesti in igienizarea incaperilor. Poti pune cate un ghiveci cu aceasta planta in fiecare camera, deoarece paleta de culori in care le gasesti este diversificata si-ti va inviora incaperea, fara sa iti ocupe prea mult spatiu.

Evita amplasarea florilor puternic parfumate, precum crinul, gardenia sau iasomia, mai ales in dormitor, deoarece pot dezvolta alergii.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: