Orezul este folosit de foarte mult timp pe globul pamantesc si este si in ziua de astazi unul dintre cele mai cultivate si folosite cereale, mai ales in continentul asiatic.
Exista totusi niste riscuri mari la care te supui, atunci cand consumi orez des. Nu este recomandat sa fie consumat in cantitati mari, intrucat poate crea multe afectiuni de care cu greu te poti dezlipi. Afla care sunt acestea in continuarea acestui articol.
In primul rand, ar trebui sa stii ca o dieta echilibrata inseamna sanatate. Pe langa asta, mentinerea unui nivel bun de hidratare iti poate garanta sanatatea corpului si a mintii tale. Nu uita sa bei cel putin doi litri de apa pe zi si sa mananci fructe si legume proaspete pentru a avea parte de toti nutrientii care contribuie la starea ta de buna de sanatate.
Consumul mare de orez alb poate sa creasca cu usurinta indicele glicemic. Un studiu efectuat de cercetatorii britanici arata ca sansele de a dezvolta diabet zaharat de tip II sunt mult mai mari la persoanele care consuma orez alb mai des. Un semnal de alarma este tras in privinta femeilor, intrucat noi suntem mult mai predispuse la afectiunile pe care excesul de orez alb le poate dezvolta.
Nutritionistii arata ca acesta afecteaza cu usurinta persoanele sanatoase, intrucat se observa o crestere imediata a zaharului in sange. O singura portie de orez alb poate creste posibilitatea de a dezvolta diabet zaharat pentru ca nu are aceleasi valori nutritive ca orezul brun, lipsindu-i elemente importante precum magneziu, fibre si vitamine.
Specialistii recomanda inlocuirea orezului cu cerealele integrale, intrucat glicemia poate fi afectata cu usurinta si la cei care nu sufera de diabet. Acestea sunt foarte sanatoase si-ti vor asigura toata energia de care ai nevoie intr-o dimineata solicitanta.