5 iunie , 2023
AcasăSANATATEDe ce sunt programate femeile sa manance excesiv de mult

De ce sunt programate femeile sa manance excesiv de mult

chilipirul-zilei.ro/

Femeile sunt programate sa fie mai vulnerabile in fata tulburarilor de alimentatie, motiv pentru care obisnuiesc sa manance excesiv de mult sau, in unele cazuri, mult prea putin.

 

Un studiu recent efectuat la Universitatea de Stat din Michigan a aratat femeile sunt de zece ori mai predispuse sa sufere de tulburari de alimentatie decat barbatii. La acesta concluzie au ajuns oamenii de stiinta din SUA care au vrut sa stabileasca exact care sunt diferentele obiceiurilor alimentare dintre cele doua sexe. Cercetatorii au studiat un grup de cobai, dar sustin ca cele descoperite au implicatii si asupra stilului de viata al oamenilor.

 

Elton John si defuncta Printesa Diana se numera printre marile nume care au suferit de bulimie, in timp ce Oprah Winfrey si Janet Jackson au marturisit ca se lupta sa manance echilibrat, fiind deseori tentate sa se supuna desfraului culinar.

 

Pana in prezent, majoritatea teoriilor sustineau ca numarul mai mare al cazurilor de tulburari alimentare la femei, comparativ cu situatia la barbati, este cauzat de presiunea culturala si psihologica mai mare la care sunt supuse, de regula, femeile.

 

Profesorul in psihologie Kelly Klump de la Universitatea de Stat din Michigan desfiinteaza teoriile precedente: “Studiul nostru demonstreaza ca factorii biologici contribuie covarsitor la predispozitia de a manca prea mult sau prea putin, dat fiind ca soarecii de laborator pe care i-am testat nu sunt supusi presiunilor sociale la care sunt expusi oamenii”.

 

 

Citește și

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.