12 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEDe ce se umfla picioarele

De ce se umfla picioarele

Inrolare trafic.ro

Foarte multe femei se intreaba de ce se umfla picioarele, aceasa afectiune punandu-si amprenta negativa asupra vietii de zi cu zi de multe ori.

Senzatia de picioare grele si umflate poate sa duca la modificari ale starii de bine si totodata una din trei femei sufera de picioare umflate.

De ce se umfla picioarele

Picioarele se pot umfla din cauza unor modificari hormonale. Umflarea picioarelor este totodata favorizata deperioadele lungi de stat pe scaun.

Totodata, picioarele umflate reprezinta de fapt o acumulare excesiva de lichide in organism.

De ce se umfla picioarele – cauze

Principalele cauze pentru care se umfla picioarele sunt: greutatea corporala mare, sedentarismul care duce la retinerea apei in organism, modificarile hormonale la nivelul estrogenului si unele probleme de sanatate precum hipertensiune, sindrom coronarian acut si cardiomiopatie.

Totodata, consumul ridicat de sare este una dintre principalele cauze care duc la umflarea picioarelor. Sarea favorizeaza retentia delichide in organism si pentru a evita problemele aportul de sare nu trebuie sa fie mai mare de 6 grame zilnic.

O alta cuaza destul de importanta pentru umflarea picioarelor este data de felul in care actioneaza unele anticonceptionale asupra organismului. Astfel, medicii sustin ca unele anticionceptionale sunt asociate cu retentia de apa in organism si de aceea sunt recomandate pilulele care contin drospirenona care are rol de a impiedica retentia apei.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: