28 septembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăLIFESTYLEDe ce să îți cumperi cărțile din anticariate?

De ce să îți cumperi cărțile din anticariate?

Îți place foarte mult să citești, dar te preocupă și resursele care se consumă pentru tipărirea cărților noi? Ar trebui să știi că poți să citești oricâte cărți vrei în timp ce ai grijă și de mediul înconjurător, dacă alegi cărți de la anticariat. Există, de altfel, o mulțime de motive pentru care din ce în ce mai multe persoane aleg să le dea o a doua șansă cărților folosite sau mai vechi, cumpărând cărțile de la un anticariat.

Sunt mai ieftine

Consumul de cărți mai vechi, folosite deja, de la un anticariat vine cu un avantaj deloc neglijabil: cărțile sunt mai ieftine, deci poți să faci economii. Poți cumpăra cărțile la care visezi de mult, cărți care poate nu se mai găsesc pe piață, uneori la sumă modică. Cumpărând la prețuri mai mici, îți poți permite să achiziționezi mai multe cărți, astfel încât să poți citi oricât îți dorești și să te bucuri de activitatea ta preferată.

 

Cumpărarea de cărți vechi, un demers mai etic

Să acorzi o a doua șansă unor cărți mai vechi este un lucru benefic pentru portofelul tău, dar și pentru mediu, deoarece vei consuma mai responsabil. În acest fel, te vei folosi mai bine de resursele care au fost deja produse. Deși piața de carte nu este cea mai poluantă pentru mediu, economia liniară implicată este. După cum știi bine deja, datorită unor acțiuni mici ca acestea, într-o zi vom putea folosi o producție și o distribuție mai responsabilă și mai etică pe toate piețele existente. Cheia este să cumperi cu conștiință și nu din impuls. Dacă îți place să te plimbi prin librării și să răsfoiești toate cărțile care te atrag, atunci poți continua, dar gândește-te de două ori înainte de a cumpăra.

Citeste si:  Cum să scapi de pielea neagră de pe coate și genunchi: 10 remedii naturale

Alege cărți de la anticariat pentru a-ți lărgi orizonturile

Consumând mai responsabil, îți vei dechide cu siguranță un orizont nou de posibilități, cu care nu ai fost obișnuit încă. Pe piața cărților la mâna a doua, norocul și șansa joacă un rol absolut vital. Nu vei putea întotdeauna să prezici ceea ce vei citi și poate că se va dovedi a fi cea mai bună alegere pe care o vei afce. Există atât de multe lucruri și dispozitive la dispoziția noastră încât ar fi păcat să le ratăm, nu-i așa? Așadar, data viitoare când treci pe lângă o cutie de cărți pe stradă, îți poți face timp să te oprești, să răsfoiești câteva pagini dintr-o carte și poate o vei și împrmuta, de ce nu? Și dăruiește ceva înapoi, oferind ceva care să lărgească orizonturile altora și să încurajeze o gândire mai pozitivă.

Cumpărarea unor cărți de la un Anticariat este deci cel mai bun act cetățenesc pe care îl poți face. Este cel mai bun gest pe care îl poți face pentru planetă. Cumpărând cărți care au fost deja citite și răsfoite, vei participa la cel mai virtuos cerc de reciclare. La fel cum faci și pentru haine, pentru lucrurile pe care nu le mai folosești, cărțile au dreptul și ele la o a doua viață. Dacă vei cumpăra o carte care a fost folosită, vei evita ca un arbore să fie tăiat, dar și deversarea de substanțe nocive în fluvii sau râuri. Pe scurt, nu vei mai participa la frenezia cumpărării doar de produse noi.

Citeste si:  Află de ce femeile mănâncă mai mult în prezența altor femei

Găsești cărți care nu mai sunt editate

Pe lângă demersurile ecologice și economice, un anticariat este cea mai bună idee atunci când vrei să cumperi cărți ce nu se mai găsesc pe piață, în librării sau online. Fie că vrei o ediție mai veche a unei capodopere din literatura română, fie că vrei o carte cu istoria artei, cu siguranță că vei avea cele mai frumoase surprize când vei intra pe site-ul unui anticariat.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: