16 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERDe ce femeile au cosmaruri noaptea, iar barbatii viseaza sex

De ce femeile au cosmaruri noaptea, iar barbatii viseaza sex

Inrolare trafic.ro

Femeile au mai multe cosmaruri in timp ce dorm, iar barbatii tind sa aiba mai multe vise erotice, arata un studiu efectuat la Universitatea West of England.

 

Psihologul Jennie Parker de la Universitatea West of England a rugat 100 de femei si 93 de barbati cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani sa-si faca un jurnal al viselor, in care sa treaca fiecare vis pe care si-l aminteau.

“Am constatat ca femeile au mai multe cosmaruri care le marcheaza decat barbatii”, a precizat Parker. Cosmarurile femeilor pot fi impartite in trei categorii: vise in care sunt inspaimantate (cand sunt urmarite de cineva, spre exemplu), vise in care pierd pe cineva drag si vise foarte derutante si tulburatoare, fara vreun “fir epic”.

 

Parker a analizat fiecare “jurnal cu vise” cu datele din viata reala a voluntarului care l-a scris si a descoperit ca starile de anxietate aparute in trecut obisnuiesc sa reapara in vis, deseori, devenind chiar “visul-emblema” care te urmareste incontinuu.

 

“Cand am rugat femeile sa imi spuna care a fost cel mai important vis pe care l-au avut, foarte multe dintre participantele de studiu mi-au vorbit de cosmaruri. Pe acestea le-au considerat vise importante. Femeile au raportat mai multe cosmaruri, ca numar, decat barbatii si, totodata, visele urate ale femeilor au fost mult mai cutremuratoare decat ale barbatilor”, a mai precizat Parker.

 

Citeste si:  De ce este indicat sa te feresti de biroul unui barbat

In timp ce femeile viseaza urat, barbatii viseaza la sex, a mai aratat studiul lui Parker, de la Universitatea West of England. Barbatii au inregistrat un numar mult mai mare de vise erotice decat femeile. Raporturile sexuale, saruturile, dar si fantezii sexuale sunt doar cateva din elementele viselor erotice ale barbatilor, a constatat Parker.

 

Totodata, visurile barbatilor contin mai multe elemente care implica agresivitatea decat cele ale femeilor.

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: