23 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEDe ce este important sa va expuneti copiii la germeni! "E bine...

De ce este important sa va expuneti copiii la germeni! „E bine sa manance de pe jos”

In calitate de parinte ai tendinta de a proteja cat mai mult copilul, insa de cele mai multe ori le facem mai mult rau decat bine.

Expunerea tinerilor la microorganismele raspandite in aer liber ii ajuta sa-si intareasca sistemul imunitar, sa devina puternic si robust.

Profesorul Jack Gilbert, co-autor al „Murdar este bun: Avantajul germenilor pentru dezvoltarea sistemului imunitar al copilului dumneavoastra”, sustine ca obsesia parintilor de a mentine casa extrem de curata face uneori mai mult rau, slabind apararea copiilor importriva bolii.

„Majoritatea parintilor cred ca toti germenii sunt rai, insa nu este adevarat. Majoritatea vor stimula sistemul imunitar si ii va face mai puternici”, a declarat prof. Gilbert pentru The Independent.

In timp, curatenia obsesiva, poate slabi sistemul imunitar al copilului.

„Sterilizarea casei ca un spital ar putea duce copilul dumneavoastra la un sistem imunitar foarte hiper sensibilizat, lăsându-l deschis la alergii și astm, chiar și probleme neurodezvoltare”, potrivit specialistilor.

Oamenii de știinta cred ca fara expunerea la murdarie si germeni la inceputul vietii, sistemul imunitar nu învață cum să controleze reactia sa la invadatorii de zi cu zi, cum ar fi praful si polenul.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: