13 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEDe ce dragostea este o boala psihica

De ce dragostea este o boala psihica

Inrolare trafic.ro

Cum este posibil ca cel mai frumos sentiment sa fie introdus in lista maladiilor? Suntem toti nebuni din dragoste? 

Se stie ca noi oamenii suntem dependenti de iubire, deci dependenti de nebunie… Fie ca dauneaza sau nu, dragostea a fost pusa in aceeasi categorie cu drogurile, alcoolul sau jocurile de noroc.

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii printre simptomele acestei “boli psihice” se numara gandurile obsesive despre o alta persoana, mila fata de sine, schimbarile bruste ale dispozitiei, insomnia, actele negandite, impulsive, migrene sau chiar reactii alergice.

Fie ca suntem tineri, batrani, barbate sau femei, cu totii am suferit din dragoste. Acest sentiment il intalnesti atunci cand iubesti si esti respins, cand o relatie de care tineai cu dintii se destrama lasand in urma amintiri si ramasitele fostei iubiri.

Se spune ca starea mentala a unei persoane indragostite poate fi comparata cu starea mentala data de cele mai grave boli psihice.

Specialistii mexicani considera ca din motive fizice dragostea nu dureaza mai mult de patru ani. Atunci ce putem spune despre bunicii nostri care nu au cunoscut in partener decat aceasta maladie periculoasa numita pe scurt dragoste, care nu au gasit decat sprijin in partener si eventual au trait alaturi nunta de argint si de aur. Ei tot nebuni din dragoste sunt? Dragostea lor nu a disparut in 4 ani?

Sunt intrebari pentru care speram ca specialistii sa gaseasca raspuns, pana atunci cred ca vom fi o multime de oameni nebuni din dragoste.

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: