15 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăFRUMUSETEAsa ceva nu ai mai auzit! Ce se intampla cu corpul tau...

Asa ceva nu ai mai auzit! Ce se intampla cu corpul tau daca bei 15 sticle de vin pe zi

Inrolare trafic.ro

Consumul de vin rosu poate incetini procesul de imbatranire celulara, insa este nevoie de cel putin 15 de sticle de vin in fiecare zi pentru a alunga ridurile, potrivit unui studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea Goteborg.

 

Un studiu efectuat de cercetatorii suedezi de la Universitatea din Goteborg, citat de publicatia britanica The Express, a stabilit ca resveratrolul, o substanta din vinul rosu, poate sa distruga celulele care provoaca procesul de imbatranire.

 

Insa cantitatea de vin necesara pentru a eficientiza acest proces presupune un nivel atat de mare de alcool incat ar putea sa-i ucida pe pacienti inainte ca acestia sa moara din cauza imbatranirii celulare.

 

Cercetatorii suedezi au studiat proprietatile resveratrolului pentru a determina felul in care aceasta substanta influenteaza procesul de imbatranire.

 

Ei s-au concentrat asupra drojdiei, ale carei celule au fost eficiente impotriva proteinelor daunatoare ce provoaca procesul de imbatranire.

 

Profesorul Thomas Nystrom, coordonatorul studiului, a declarat:

 

Resveratrolul se gaseste in vinul rosu si in alte produse si el poate sa controleze ritmul de imbatranire. Insa o persoana ar trebui sa bea foarte mult vin rosu pentru ca aceasta substanta sa aibe efect, probabil intre 15 si 100 de sticle de vin rosu intr-o singura zi, ceea ce reprezinta o cantitate pe care nimeni nu o poate asimila.

 

In opinia cercetatorului suedez, aceste descoperiri sunt foarte importante, deoarece ele pot fi folosite in tratamentul maladiilor ce apar la varsta a treia.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: