22 februarie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATECuratenia exagerata poate imbolnavi copiii. Vezi aici de ce

Curatenia exagerata poate imbolnavi copiii. Vezi aici de ce

Aparitia unui copil in vietile noastre ne face sa fim mai atenti la curatenie. Poate exagerat de atenti. Numai ca aceasta grija excesiva ca in jurul micutului sa nu fie urma de scama sau fir de praf poate sa-i faca mai mult rau decat bine.

Murdaria si germenii ajuta, paradoxal, la cresterea imunitatii copilului dumneavoastra. Cercetarile in domeniu arata ca o curatenie excesiva in casele noastre poate fi mai degraba nesanatoasa.

Potrivit celor mai recente ipoteze, astmul, eczemele, alergiile si diabetul juvenil au la baza faptul ca micutii nu sunt lasati sa se joace in praf, pamant sau sa se joace cu animale. Care este explicatia? Una simpla: fara expunere la murdarie si germeni, sistemul imunitar nu invata cum sa controleze contactul cu acestea. Prin urmare, ulterior, cand copilul intra in contact cu dusmanii nevazuti, organismul sau este fara aparare, astfel ca apar tot felul de alergii sau boli. Si mai grav este ca administrarea de antibiotice poate agrava problema, in loc sa o rezolve.

VEZI AICI CONTINUAREA

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: