Inventata in 1939 de medicul Walter Kempne, dieta cu orez era initial menita sa-i trateze pe bolnavii de rinichi sau de inima. Insa, in timp, s-a descoperit ca este eficienta si in curele de slabire.
Plan de dieta
Mic dejun: un bol mediu de orez brun cu ou, 2-3 fructe proastepe.
Pranz: un bol mediu de orez brun cu legume si ou, un bol de salata cu putin ulei de masline, o felie de branza.
Cina: Un bol mediu de orez brun cu condimente, o bucata de piept de pui fript sau o bucata de peste fript.
Regimul este recomandat sa fie urmat timp de o saptamana, dupa care este permis sa mai adaugati, cu moderatie, cate un aliment. De preferat lactate, naut, linte, legume, avocado, oua fierte sau fructe.
Avantajele consumului de orez:
– Nu ingrasa;
– Imbunatateste circulatia sangelui;
– Contine calciu;
– Nu are colesterol;
– Este bun pentru problemele cardiovasculare;
– Este bogat in vitamine;
– Este bogat in fibre insolubile care ajuta la prevenirea cancerului;
– Orezul brun previne boala Alzheimer;
– Previne constipatia
– Are un index glicemic mic;
– Este tonic, diuretic si antiinflamator.