3 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERCum vopsesti ouale de Paste. Trucurile pe care trebuie sa le stii...

Cum vopsesti ouale de Paste. Trucurile pe care trebuie sa le stii neaparat

Vrei sa afli cum vopsesti ouale de Paste? Astazi iti explicam trucurile pe care trebuie sa le stii neaparat. In Joia Mare se pregatesc bucatele pentru zilele urmatoare, iar ouale rosii sunt un aliment care este prezent pe mesele romanilor.

Este un ritual sfant, respectat de crestinii ortodocsi cu trei zile inainte de Paste. De multe ori, participa toti cei din familie la pregatirea alimentelor ce vor fi asezate pe masa de sarbatoare.

Citeste si: Cum sa vopsesti ouale de Paste fara sa folosesti chimicale

Cum vopsesti ouale de Paste?

In primul rand, trebuie sa alegi ouale albe, ca sa iasa mai bine culoarea. Coaja lor trebuie sa fie intacta, fara sparturi, zgarieturi, iar ouale sa fi fost tinute la temperatura potrivita.

Daca nu esti sigur ca sunt proaspete, poti face testul clasic, cu apa. Se pune apa cat mai rece intr-un vas si se adauga ouale. Cele care sunt recente se scufunda rapid. Daca plutesc la suprafata, ele trebuie aruncate.

Un pas obligatoriu este degresarea. Se spala cu apa calduta si detergent de vase. Poti freca usor cu un burete, apoi le clatesti bine cu apa curata.

Daca nu faci asta, vopseaua nu se prinde bine de suprafata si raman pete inestetice. Cand le pui la fiert, ouale trebuie sa fie la temperatura camerei si se pune apa rece peste. Un truc util pentru gospodine este legat de fierbere. In apa se pune un praf de sare si un strop de otet, iar ouale se fierb la foc mic, conform RTV.

Citeste si:  Cum sa te machiezi natural de Paste. Dureaza doar 5 minute

Daca oul se roteste atunci cand incerci sa il scoti din oala, ar trebui sa fie gata. Daca folosesti vopsea sub forma de praf din comert, trebuie sa fierbi apa, sa pui in ea doua linguri de otet, sa adaugi praful, sa amesteci bine si sa opresti focul. Apoi bagi ouale in vasele cu vopea si le lasi in functiile de sugestia de pe ambalaj. De obicei, cam cinci minute ar trebui sa fie suficiente.

La final, dupa ce s-au zvantat ouale vopsite, trebuie sa le dai luciu. Pe langa aspect, acest pas protejeaza mai bine si coaja. Poti folosi o discheta demachianta de bumbac, o bucata de vata sau chiar o carpa mai moale, pe care sa o inmoi in ulei sau untura. Freci bine oul pe toata suprafata, apoi il poti aseza in vasul in care le vei pune pe masa de Paste.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: