15 iunie , 2025

Ultimele articole

 

AcasăARTICOLECum tratăm nevroza anxioasă?

Cum tratăm nevroza anxioasă?

Cum putem scăpa de nevroză? Nevroza este o afecţiune pe care mulţi dintre noi o resimţim mai devreme sau mai târziu. Spre deosebire de psihotic, stările de nevrozitate nu duc la pierderea contactului cu realitatea.

Definiţia nevrozei s-ar traduce printr-un sentiment de teamă, prin imaginar şi pasional, perturbarea vieţii sociale.

Cel care trăieşte nevroza este conştient şi o va simţi într-un mod dureros. Este mai degrabă rezultatul modului de apărare împotriva agresivităţii, temerilor sau a urii.

Nevrozele sunt de regulă de trei feluri:

– Nevroză anxioasă – Nevroză obsesională

– Nevroză de eşec

Nevroză anxioasă afectează persoanele neliniştite, printr-o oarecare tensiune fizică excesivă, dar şi gânduri cu diverse probleme.

Cum tratăm nevroza anxioasă?

Un exemplu elocvent poate fi o persoană care se gândeşte la tot ce poate fi mai rău dacă o altă persoană cu care trebuia să se întâlnească sau o persoană apropiată întârzie. Ei sunt cei care îşi fac griji exagerate şi frecvente în cazuri cu risc minor. Sunt genul de oameni care se duc la film cu 30 minute înainte, pentru a nu începe filmul fără ei, deşi au cumpărat deja biletul, sunt genul de oameni care vor fi foarte atenţi să plătească la timp facturile, altfel vor simţi că se întâmplă o catastrofă.

Citeste si:  Cum sa folosesti disciplina pozitiva

Suferinzii de nevroză anxioasă vor fi mereu alertaţi, vor prezenta hiperactivatate a sistemului vegetativ cu palpitaţii, transpiraţie în exces, bufeuri, tensiune musculară, perturbări ale somnului sau iritabilitate.

Marele dezavantaj al unei persoane care suferă de o astfel de maladie este acela că fiecare gest va fi făcut cu mult mai multă prudenţă, cu emoţii, cu mâinile tremurând. Astfel de persoane trebuie să primească înţelegere şi să fie îndemnaţi să se trateze.

Nevrozele se tratează cu antidepresive, care sunt în momentul de faţă cel mai eficient tratament, nu dau dependenta sau somnolenţă (unele), acţionează şi asupra depresiei. Anxioliticele au efect rapid şi efect calmant, însă pot produce insomnii şi tulburări temporare de memorie.

Cel mai eficient tratament în cazul nevrozei rămâne psihoterapia.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

 

 

 

Citește și: