9 iunie , 2023
AcasăTIMP LIBERCum te poti imbogati peste noapte! Planta care iti poate aduce 20.000...

Cum te poti imbogati peste noapte! Planta care iti poate aduce 20.000 de euro pe hectar

spot_img
procosmetic.ro

Vremurile in care se cultiva intens au apus, insa acum oamenii de specialitate au vorbit despre numeroasele beneficii pe care le are asupra sanatatii oamenilor, fapt ce a dus la cresterea pretului urias.

Conform, oamenilor de specialitate, o cultura de ricin te poate face mai bogat cu 20.000 de euro. Pentru a planta, insa, un hectar trebuie sa achizitionezi intre 30 si 32 de kilograme de samanta de ricin, iar costurile ar fi de aproape 1.500 de euro, dintre care 1.200 pentru semintele pe hectar si 300 pentru pregatirea terenului.

Asadar, pentru a cultiva un astfel de teren trebuie sa incepi demersurile toamna. Mai exact, trebuie sa ari la 25 de centimetri, iar pe cernoziomurile grele la 30 de centimetri. Primavara, trebuie sa pregatesti solul prin cu grapa cu discuri, iar inainte de semanat folosesti combinatorul, la adancimea de 9-10 cm.

Nu te speria daca ploua prea mult, intrucat acumularea unor mari rezerve de apa in sol si combaterea buruienilor pana in ziua semanatului au efect pozitiv asupra rasaririi si cresterii initiale a plantelor de ricin.

La ultima lucrare de pregatire a patului germinativ aplica si erbicidele antigramineice.

In urma cu mai bine de 30 de ani, in perioada comunista, ricinul se cultiva la noi pe suprafete intinse, ceea ce inseamna ca bunicii nostri se dedicau acestei culturi, asa ca noi de ce nu am face-o? Suma uriasa de 20.000 de euro o poti obtine in urma vinderii uleiului obtinut din semintele de ricin.

Acest ulei este deosebit de folosit in industria de frumusete, fiind utilizat pentru pregatirea cremelor si a altor produse de ingrijire. Ba mai mult, unele femei il folosesc pentru a-si pregati masti simple, chiar la ele acasa.

Citește și

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.