15 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATECum te poate ingrasa guma de mestecat

Cum te poate ingrasa guma de mestecat

Inrolare trafic.ro

Unii oameni care incearca sa slabeasca si care nu vor sa mai manance in anumite momente ale zilei obisnuiesc sa mestece guma, pentru a compensa.

Obiceiul este, insa, unul cu dublu tais, caci guma de mestecat nu face altceva decat sa sporeasca pofta pentru produse dulci la gust.

 

V-ati intrebat vreodata de ce o portocala (sau un alt fruct) are un gust neplacut daca este mancata dupa ce ati mestecat guma?

 

Ei bine, oamenii de stiinta de la Universitatea de Stat din Ohio, coordonati de Christine Swoboda, au descoperit ca tocmai aroma mentolata a gumei de mestecat este vinovata de schimbarea gustului, dar si ca persoanele care obisnuiesc sa mestece guma zilnic mananca mai multe dulciuri decat cele care nu sunt adepti ai gumei.

 

Cauza este, asadar, aroma mentolata, care este o substanta din guma ce duce, practic, la o alterare la nivel chimic in organism. Aceasta alterare chimica face ca fructele si legumele sa aiba un gust neplacut daca papilele gustative au simtit, inainte, mentolul din guma de mestecat. Efectul nu dureaza doar 30 de minute, ci se prelungeste pe parcursul zilei, motiv pentru care oamenii care mesteca guma evita alimentele sanatoase de tipul fructelor si al legumelor si prefera dulciurile.

 

Citeste si:  Astenia de toamna. Cauze si tratament

 

 

 

 

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: