5 decembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăRELATIICum știi când ești gata să începi să ieși din nou la...

Cum știi când ești gata să începi să ieși din nou la întâlniri după o despărțire

Cu toții, la un moment dat, am experimentat ceea ce îmi place să numesc mahmureală după despărțire. Acestea pot dura de la câteva momente până la câțiva ani, în funcție de cât de investiți am fost în relație, dar, la fel ca orice mahmureală enervantă, necesită ceva îngrijire pentru a ne reveni pe picioare.

De la negarea inițială și valul de emoții până la strigătul dramatic „nu mai ies niciodată la întâlniri” care vine gratuit cu o despărțire, sunt sigură că nu există nimic asemănător cu agonia și enervarea care însoțește o despărțire. Dar, crede-mă când spun că întotdeauna va exista un punct de cotitură în care îți dai seama că ești gata să începi să ieși din nou la întâlniri după o despărțire.

După cum am menționat mai devreme, s-ar putea să dureze câteva secunde până când ești din nou în oraș sau s-ar putea să dureze ani de zile, și oricare dintre acestea este în regulă. Nu există un calendar. Există doar semne evidente că ești, de fapt, gata să începi să ieși din nou la întâlniri după o despărțire, iar acele semne le vom acoperi aici.

Ai acceptat pe deplin despărțirea

Există mai multe etape ale unei despărțiri, dar probabil cea mai importantă este acceptarea. În această etapă, nu mai trăiești în trecut, nu ești supărat pe fostul tău sau pe tine însuți pentru ce ar fi putut să meargă altfel și accepți realitatea că relația ta s-a încheiat. Având această mentalitate, te poți orienta spre viitor. Dacă nu ai acceptat încă despărțirea, s-ar putea să îți mai porți resentimente față de fostul tău sau să îl mai vrei înapoi, iar cu aceste emoții în viața ta nu poți începe o nouă relație.

Citeste si:  Top 4 femei care analizează totul înainte de a intra într-o relație

Nu te mai gândești atât de des la fostul tău

În tranșeele unei despărțiri, orice lucru mic te poate duce cu gândul la fostul tău: cântece, restaurante, filme, mirosuri, mâncăruri și altele, făcându-ți greu să scapi de amintirea relației tale (atât părțile bune, cât și cele rele). Dar, cu timpul, toate acestea se estompează. Acesta este un semn bun că nu mai ești preocupată de el și faci loc pentru lucruri noi (oameni, experiențe, amintiri, etc.) să apară.

Ai încredere în capacitatea ta de a fi independentă

Să te adaptezi la viața în calitate de singură parte, după ce ai fost într-o relație pentru o perioadă, poate fi foarte neobișnuit la început, mai ales dacă ați fost împreună mult timp și/sau ați locuit împreună. Dar odată ce începi să te bucuri de independența ta și de timpul petrecut singur, totul se schimbă. Nu mai dorești ca cineva să fie alături de tine tot timpul, te bucuri de toate lucrurile pe care le poți face fără un partener și nu mai simți nevoia de a fi într-o relație. Odată ce renunți la nevoia de a avea pe cineva alături de tine, ești într-o poziție mult mai bună pentru a începe o nouă relație.

Ideea ca fostul tău să iasă cu alte persoane nu te mai deranjează

Când o despărțire este proaspătă, ultimul lucru pe care cineva și-ar dori să-l facă este să-și imagineze (sau, Doamne ferește, să vadă) fostul cu altcineva. E de inimă frântă, inconfortabil și pur și simplu ciudat, indiferent dacă relația voastră a fost de scurtă sau de lungă durată. Totuși, vine un moment în care nu ar mai fi atât de mare problemă să auzi despre fostul tău cu cineva nou. S-ar putea să nu vrei neapărat să-i vezi în public, dar dacă s-ar întâmpla, ai fi în regulă cu asta și chiar fericit pentru ei.

Citeste si:  Sfatul psihologului: Cum să atingi orgasmul, ca femeie

Te simți entuziasmat în legătură cu întâlnirile din nou

Dacă încă te afli în ceața „asta e atât de groaznic, nu mai fac asta niciodată” de după despărțire, nu ești pregătit să începi să ieși din nou la întâlniri. Dar, nu te teme, mai devreme sau mai târziu, ideea de a întâlni pe cineva nou și de a ieși la întâlniri devine… interesantă?! Ieșirile la întâlniri pot fi foarte distractive și posibilitatea unei noi relații îți va crea o anticipare veselă în loc de repulsie. Acesta este unul dintre cele mai simple moduri de a-ți da seama că ești gata să începi să ieși la întâlniri după o despărțire, deoarece corpul tău va răspunde pentru tine. Gândește-te: mai multă emoție, mai puțină jenă.

Știi ce îți dorești de la următoarea relație

Este normal să îți fie dor de părțile fericite ale relației tale după despărțire, dar la fel de important este să îți amintești și de ceea ce nu ți-a plăcut atât de mult, deoarece aceste două aspecte te învață ce îți dorești și ce nu îți dorești cu siguranță din următoarea relație. Aceste realizări sunt esențiale pentru a stabili fundația persoanei cu care vei ieși la întâlniri în viitor și a relației tale în ansamblu. Așadar, asigură-te că știi ce îți dorești înainte de a începe să ieși la întâlniri din nou după o despărțire.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: