Cum știi că relația ta s-a terminat? E simplu. Știi ce se întâmplă cu o sticlă de Cola dacă nu o consumi la timp sau nu-i strângi bine dopul? Răsuflă. Nu mai are același gust oricât ai încerca să mai bei din ea. Cam așa e și cu relațiile de care tot încerci să tragi, în ideea că poate mai reușești să scoți ceva bun din ea.
Cuprins
Nimic nu e mai fals decât să încerci să te minți singur și să te dai de ceasul morții să reînvii ceva ce a murit demult. Primul „pa” pe care l-ai spus, fie în gând, fie direct este sentința care încheie o relație. Dacă ți-a trecut cel puțin o dată prin cap că e mai bine să pui punct, înseamnă că nu ești departe de adevăr.
Să te întorci de unde ai plecat crezând că lucrurile se vor schimba în bine este prima greșeală pe care o poți face. Oamenii nu se schimbă, iar dacă o fac, cel mai probabil va fi pe termen scurt și dacă nu va fi pe termen scurt, există posibilitatea să trăiți în minciună. Și atunci, de ce să alegi să faci asta? O relație în care te simți bine sau împlinit nu-ți va permite să te gândești la despărțire.
Cum știi că relația s-a terminat?
1. Nu mai aveți nimic în comun: e un fel de joc alba-neagra. Tu vrei ceva, el altceva și nu reușiți să mai ajungeți la un numitor comun.
2. Unul dintre voi a înșelat: te-a înșelat sau a simțit nevoia să încerce și prin alte părți, atunci înseamnă că nu-i ajunge ce are acasă. Punct. Când există în primul rând respect (și nu mai punem la socoteală sentimentul numit iubire), nu se ajunge în patul alteia.
3. Nu-i mai suporți prietenii: dacă ajungi să crezi că ei sunt vinovați pentru neînțelegerile voastre este ca și cum v-ați despărțit. Totuși, ai putea să ai o doză de sinceritate și să fii conștientă de faptul că nu e nimeni vinovat pentru faptele lui. Până la urmă, acțiunile îi aparțin.
Ți se vorbește despre el și nu mai ai niciun zâmbet?
Păi nu ar fi normal să ți se lumineze fața atunci când e gândești la el? Nu ar fi normal să ți se pună un zâmbet larg pe chip doar când ți se pomenește despre el?
5. Planurile de vacanță: dacă vă gândiți că ar trebui să mergeți undeva, însă niciunul dintre voi nu se poate hotărî sau pur și simplu nu aveți chef să vă luați un astfel de angajament, probabil că nici despărțirea nu e departe.
6. Minciuni: mici sau mari, în momentul în care au apărut nu înseamnă decât că nu mai există încredere unul în celălalt. Și ce relație este aceea fără încredere?
7. Încredere: fără încredere reciprocă nu e mare lucru de făcut într-o relație. Gândește-te numai ce s-ar întâmpla dacă ai avea un șef certat cu cei 7 ani de acasă, care să te sune „în interes de serviciu” la ore nepotrivite. Cum ai putea să-i explici că omul are probleme de personalitate și că de fapt, tu chiar nu ai nicio vină, în afara faptului că nu ți-ai dat demisia încă?
Uneori e greu să pui punct pur și simplu, însă o relație implică mai mult decât a avea pe cineva căruia să-i telefonezi când ai nevoie.