Vrei sa stii cum se prepara corect bulionul de rosii? Astazi iti explicam care este, de fapt, greseala pe care o fac multe gospodine atunci cand pregatesc acest tip de conserva pentru iarna.
Cuprins
Trebuie sa tii cont neaparat de anumite aspecte, altfel vei avea un bulion acru sau ti se va strica in recipientele depozitate pentru sezonul rece. Daca urmezi aceste sfaturi pas cu pas, va iesi un deliciu!
Citeste si: Cum se coc vinetele corect. Cele mai simple trucuri ca sa le cureti mai usor
Cum se prepara corect bulionul de rosii?
In primul rand, trebuie sa ai mare grija inca din momentul in care alegi rosiile. Alege niste rosii care sa nu fie nici verzi, dar nici prea coapte. Cele mai potrivite sunt rosiile carnoase, cu putina zeama. Dupa ce le speli bine si incepi sa le tai in bucati pentru tocat, alege doar partile sanatoase. Daca pui o bucata cu putin putregai sau mucegaita, este de ajuns incat sa iti strice tot produsul pus la fiert, conform Fanatik.
Nu este nevoie de conservanti, dar daca simti nevoia sa adaugi putina sare, mare grija sa NU fie iodata! Foloseste o masina de tocat rosii, apoi colecteaza sucul lor intr-un vas curat. Multe gospodine se descurca de minune pana aici, insa gresesc atunci cand pun bulionul de rosii in recipiente. Sticlele sau borcanele folosite trebuie sa fie bine spalate si sterilizate inainte, fara urma de rugina pe ele sau pe capace.
Cum se sterilizeaza sticlele sau borcanele pentru bulion?
Recipientele se oparesc bine cu apa fierbinte ori se pun la cuptor pe o tava metalica, se incing, apoise lasa la racit pe tava respectiva. Ca sa eviti accidentele, toarna intai cam doua degete de bulion de rosii fierbinte, ca sa te asiguri ca borcanul sau sticla nu se va sparge. Nu umple pana sus, mai lasa loc si pune o lingura de ulei de floarea soarelui peste bulion.
Dupa ce sigilezi recipientele, le lasi o perioada intr-un loc cald, acoperite cu niste prosoape. Cand sunt complet reci, vezi daca pulpa s-a separat si s-a depus in partea de jos a sticlei. In caz contrar, sunt sanse mari ca bulionul sa fermenteze in timp si sa nu tina peste iarna.