Daca esti indragostita de pizza, dar in acelasi timp vrei sa ai grija de silueta iti propunem sa incerci o varianta mai sanatoasa, fara faina si fara carbohidrati. Mai exact, pizza cu blat de conpida, care este chiar mai satios si mai gustos decat varianta clasica.
Ai nevoie de:
– 500 de grame de conopida
– un ou
– 150 de grame de parmezan
– piper
Ingrediente necesare pentru topping:
– doua linguri de sos de rosii
– 150 de grame de cascaval
– 3-4 felii de sunca
– un ardei gras
– 3-4 linguri de masline
– trei ciperci mari
Mod de preparare:
Primul pas pe care trebuie sa-l faci ca sa prepari blatul este sa dai inflorescentele de conopida prin razatoare sau prin robotul de bucatarie. Poti folosi, de asemenea, si conopida congelata.
Ulterior, pune conopida maruntita fin intr-o tigaie si usuc-o la foc mic amestecand bine.
Dupa sapte opt minute, adauga oul si parmezanul ras si amesteca pana obtii un aluat gros, nisipos, ce se grupeaza cand il strangi laolalta.
Pune alatul de conopida pe o tava tapetata cu hartie de copt si mai apoi da blatul la cuptor pentru 20-25 de minute, la 180 de grade.
Cand l-ai scos, unge-l cu sosul de rosii, presara mozzarella ori cascaval si celelalte ingrediente.
Da pizza din nou la cuptor pentru 15 minute, pana cand branza se topeste.
Pofta buna!