22 februarie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATECum scapam de nervozitatea cauzate de canicula

Cum scapam de nervozitatea cauzate de canicula

Cod portocaliu, cod rosu, nu mai conteaza! Dincolo de disconfortul creat de temperaturile ridicate de vara, mai suntem si nervoase pe timpul caniculei. Dar ce se intampla de fapt cu organismul nostru de devenim iritate atunci cand e prea cald?

Un profesor de la Universitatea de Nord-Vest din SUA, Nancy Molitor sustine ca multe persoane resimt tensiune, nervozitate si chiar accese de violenta pe vreme caniculara, informeaza Live Science.

Principalele motive pentru aceste probleme sunt tulburarile de somn, deshidratarea, dar si rasturnarea programului zilnic, survenita pentru ca, pur si simplu, refuzam sa mai iesim din casa pe timpul zilei cand temperaturile depasesc deseori 40 de grade Celsius. Toate aceste ne indispun.
La unele persoane, consecintele sunt si mai grave, aproape 2% din populatie suferind de depresie, anxietate si chiar de idei sinucigase pe timp de canicula.

Profesorul american sustine ca aceste simptome sunt asociate cu tulburarea afectiva sezoniera sau, pe scurt, SAD.

Pentru a preveni problemele fizice sau si de comportament survenite din cauza temperaturilor foarte ridicate, Nancy Monitor ne sfatuieste sa ne hidratam corespunzator, sa facem exercitii fizice fie dimineata, fie seara cand este usor mai racoare si sa fim mereu constiente ca vara, cum-necum, trece!

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: