14 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATECum sa treci bine de depresia de toamna! Sfaturi de care trebuie...

Cum sa treci bine de depresia de toamna! Sfaturi de care trebuie sa tii cont ca sa-ti imbunatatesti starea de spirit

Inrolare trafic.ro

Schimbarile de anotimp iti pot afecta negativ starile de spirit, insa daca te cunosti bine si cunosti simptomele vei putea sa previi asa numita depresie de toamna.

Conform specialistilor, depresia de toamna apare in perioada de tranzitie si este practic un raspuns al organismului la schimbarile medio-ambientale care altereaza bioritmul si ciclul veghe-somn.

Astfel, pentru a depasi cu bine aceasta perioada este indicat sa te expui zilnic la soare, cel putin zece minute, iar indicat este sa faci asta la primele ore ale diminetii.

Nu uita de sport. Nimic nu se compara cu starea de bine data de exercitiile fizice, motiv pentru care iti recomandam sa mergi la inot, sa faci jogging ori chiar sa te duci la sala. Daca n-ai timp, mergi cat mai mult pe jos ori urca scarile.

Ca sa eviti oboseala si pentru a te adapta la orele diurne, dormi cel putin opt ore pe noapte. Evident, consuma fructe si legume, pentru a-i conferi organismului tau aportul de vitamine si minerale de care are nevoie.

Petrece cat mai mult timp alaturi de cei dragi pentru a te incarca cu energie pozitiva.

De asemenea, este indicat sa te hidratezi corespunzator, sa te relaxezi uitandu-te la un film sau sa citesti o carte buna pentru a evada din cotidian.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: