Specialistii sustin ca acidul malic, aflat in compozitia merelor, este ideal pentru eliminarea rezidurilor din ficat.
Exista mai multe simptome care pot indica faptul ca ficatul are nevoie de detoxifiere, de exemplu: sistemul imunitar scazut, digestie inceata si constipatie, durere in partea dreapta din fata, sub coasta sau in spate sub umarul drept, cresterea sensibilitatii alergiilor, tendinta de a lua in greutate, intoleranta la alcool, vederea scazuta, epuizare acuta si multe altele.
Metode de detoxifiere a ficatului
Versiunea traditionala are la baza un „post” de doua zile ce preceda detoxifierea, timp in care se inghite pe stomacul gol, la fiecare ora, o cantitate de 30 ml de ulei virgin de masline, dupa care se pot consuma doar legume si fructe proaspete (in special mere) si se bea suc de mere natural, obtinut cu ajutorul strocatorului de fructe, conform diete-sanatoase.
Detoxifierea propriu-zisa consta, in acest caz, in consumul unei cantitati de apa in care s-au dizolvat inainte una sau doua linguri de sare amara, dupa care se amesteca separat o jumatate de ceasca de ulei virgin de masline cu suc natural obtinut din doua lamai sau dintr-un grapefruit mare, iar apoi se bea.
Iata un exemplu de meniu pentru perioada ce precede detoxifierea ficatului, care este necesara in pregatirea organismului pentru a nu resimti puternic efectul de pierdere a caloriilor:
– Micul dejun: consumati multe mere, o omleta cu branza si o cana de ceai neindulcit, fara cafeina.
– Pranz: o cantitate ridicata de mere, doua cesti de broccoli preparat in aburi si jumatate de ceasca de orez brun.
– Cina: mancati un numar mare mere si o portie de salata de somon la gratar.