Ziua de astazi este, fara doar si poate, dedicata Madonnei, care implineste 60 de ani. In ciuda varstei, ea reuseste sa se mentina in forma si este o aparitie demna de invidiat, motiv pentru care iti propunem sa afli care este dieta celebrei artiste.
Recunoscuta pentru stilul ei excentric, dar si pentru faptul ca reuseste sa se mentina in forma, Madonna a impresionat intotdeauna, iar secretul ei este deta macrobiotica, dar si exercitiile fizice variate, pe care le practica regulat.
Dieta macrobiotica de care se foloseste artista americana pentru a arata impecabil chiar si la 60 de ani are la baza consumul de cereale, caruia i se alatura si alte alimente, precum legumele. Ea evita, insa produsele foarte procesate ori rafinate, cat si a celor mai multe produse de origine animala.
Dieta macrobiotica, ale carei origini merg pana in secolul al 18-lea, se fondeaza pe principiul potrivit caruia hrana de buna calitate poate asigura o viata indelungata si fericita, lipsita de probleme de sanatate. Mai mult decat atat, sustine consumul de alimente locale, precum cereale, legume si leguminoase si fructe.
Care sunt principiile dietei macrobiotice:
Dieta macrobiotica este saraca in grasimi si bogata in fibre si presupune respectarea unor reguli simple, precum:
Cerealele integrale (orez brun, orz, mei, secara, porumb, hrisca etc.) trebuie sa reprezinte 50-60% din fiecare masa. Ocazional, poti savura si paste, paine, produse de patiserie si alte alimente pe baza de faina.
Este important sa savurezi 1-2 boluri de supa pe zi. Cele mai folosite sunt acelea pe baza de soia fermentata.
Legumele trebuie sa reprezinte circa 25-30% din totalul alimentelor consumate zilnic.
O treime ar trebui consumate crude, restul gatite saute, la abur, fierte, la cuptor sau pe gratar.
Leguminoasele trebuie sa reprezinte 10% din totalul alimentar zilnic, scrie eva.ro.